TOP

Shoppen op Instagram nu ook voor mannen bij Barneys

Het Amerikaanse warenhuis Barneys biedt ook voor zijn mannelijke klanten de mogelijkheid te shoppen via Instagram. Sinds kort kunnen bezoekers van het Barneys Man-account de producten op foto's kopen dankzij een toepassing genaamd Like2Buy.

Met Like2Buy heeft Barneys heeft een manier gevonden om onder het obstakel uit te komen dat op Instagram geen links onder foto’s geplaatst kunnen worden.

Het concept werkt als volgt: in de bio staat een link die leidt naar een pagina met alle Instagram-foto’s. Wie op een van deze foto’s klikt, komt op de productpagina op de website van Barneys terecht en kan daarna het desbetreffende product bestellen.

Nieuw concept

Het Like2Buy-systeem werd al in juni dit jaar voor damesmode geïntroduceerd, maar is nu ook toegepast op het speciale Instagram-account van de mannenmode-afdeling van Barneys.

Shoppen via Instagram is een relatief nieuw concept. Zo werkt Vogue.com sinds vorig jaar samen met Like To Know, een soortgelijke toepassing als Like2Buy. Ook werken verschillende modewebsites als Mytheresa en Asos samen met Like2Buy om producten via hun Instagram-feed te verkopen.