TOP

Setter House na 211 jaar failliet verklaard [update]

Op 3 februari is kledingbedrijf Setter House door de rechtbank failliet verklaard. Setter House laat aan Textilia weten dat ze werken aan een doorstart. Daarnaast zijn de uitleveringen van voorjaar 2015 niet in gevaar.

Kledingbedrijf Setter House is op dinsdag 3 februari 2015 door de rechtbank Midden-Nederland faillissement verleend. Ze hadden dit zelf aangevraagd. Hoewel het bedrijf een financiële verbetering doormaakte in 2014, was het niet genoeg om een faillissement te voorkomen. De budgetten stonden bijzonder onder druk, ondanks de doorgaans goede verkoopresultaten van de collecties van Setter op de winkelvloer. Dit meldt Setter House aan Textilia. 

Inmiddels is Mr. L. De Jong van GVK advocaten aangesteld als curator. Momenteel bekijken de curator en een aantal partijen of het mogelijk is een snelle doorstart te realiseren. Het faillissement heeft geen invloed op de uitlevering van de producties van voorjaar 2015.

Het faillissement gaat om 4 bv’s, te weten Setter House bv, Setter House Holding bv, Setter House International bv en Setter House Retail bv.

In 2014 vierde groothandelaar Setter House nog haar 210e verjaardag.

Drie merken

Setter House voerde onder andere het kledingmerk Setter, tot 2011 bekend als Setterlady en Setterlaine, en de kledingmerken My Best Jeans en SLC. In 2012 opende Setter House nog een eigen winkel in Zeist voor het merk Setter.