TOP

Selly Amsterdam: date een winkelier

Sinds 9 april 2014 is er een nieuwe mobiele applicatie beschikbaar voor Amsterdamse ondernemers: Selly Amsterdam. Ze noemen zichzelf een ‘dating’ app voor shoppers en winkeliers.

De Selly Amsterdam-app verbindt klanten met Amsterdamse ondernemers. Klanten geven via de app aan wat voor een kledingstuk ze zoeken of nodig hebben en de ondernemer kan via een chat functie reageren op de verzoeken.

Hengelen
Selly Amsterdam noemt het zoeken naar producten ‘hengelen’. De klant gooit een ‘hengel’ uit op via de app en geeft aan wat ze zoeken of voor welke gelegenheid ze iets nodig hebben. Er kan eventueel ook nog een foto bijgevoegd worden. Ondernemers geven advies via de chat functie of laten door middel van foto’s de beschikbare producten zien. Er kan ook ‘gehengeld’ worden via social media. Daar moet de hashtag  #sallyhengel  gebruikt worden.

Reserveren
Het doel  van de applicatie is om de online wereld met de offline wereld te verbinden, dat vertelt Selly Amsterdam aan Twinkle magazine. Het is mogelijk de producten online te reserveren maar om het artikel daadwerkelijk te kopen moeten de klant naar de winkel.

Alle winkels die in deze app te vinden zijn, zijn uitgezocht door het team van Selly. Voorlopig is de app alleen nog maar beschikbaar voor de stad Amsterdam. Het bedrijf geeft aan, in een artikel op iphoneclub.nl, graag uit te willen breiden naar Rotterdam, Parijs en New York.