TOP

Selfridges nieuwe eigenaar Bijenkorf?

De Britse warenhuisketen Selfridges wordt waarschijnlijk de nieuwe eigenaar van de Bijenkorf. Dit meldt Maxeda dinsdag.

Huidige eigenaar Maxeda heeft de Bijenkorf al enige tijd in de etalage staan en vandaag maakte de retail groep bekend dat er een overeenstemming is bereikt over de voorgenomen verkoop van de Bijenkorf aan de Britse warenhuisketen Selfridges. Maxeda is bezig de moderetailtak te ontmantelen en verkocht in september V&D aan een Amerikaanse investeringsmaatschappij.

Reacties
“De Bijenkorf is een icoon in retail met een trotse historie van 140 jaar, die met passie voor de klant ieder bezoek tot een belevenis maakt. We zijn dan ook zeer verheugd om onze strategie te versterken met Selfridges Group als partner”, zegt Jacob de Jonge, CEO de Bijenkorf in een persmededeling. “Onze belangrijkste doelstelling is de nummer 1 te zijn in service aan onze klant. Ook willen wij ons onderscheiden door onze klanten continu een unieke beleving in de winkels te bieden. Met de kennis en ervaring van Selfridges Group en samen met onze enthousiaste medewerkers, zal de Bijenkorf haar groeistrategie kunnen versterken.”

Ook W. Galen Weston, bestuursvoorzitter van de Selfridges Group ziet tal van mogelijkheden: “De Bijenkorf is een uitstekende aanwinst op onze portfolio van internationale winkelketens. De aankoop van deze retail icoon is voor ons een geweldige mogelijkheid om onze intrede te doen in de Nederlandse markt.”

Goedkeuring
De transactie is overigens nog niet rond want de verkoop wordt nog voor advies voorgelegd aan de ondernemingsraden en de vakbonden. Ook is goedkeuring van de mededingingsautoriteiten nodig. Naar verwachting wordt de transactie begin 2011 afgerond.