TOP

Secon verkoopt ook Creenstone

De Secon Group heeft het laatste merk verkocht. Luxor BV uit Roosendaal heeft het jassenlabel van Secon overgenomen. Dat maakte Creenstone dinsdag in een persbericht bekend.

Creenstone was het allerlaatste label in de portfolio van de Secon Group en ook dit label is nu verkocht. Luxor BV uit Roosendaal is de nieuwe eigenaar van het jassenmerk. Een opmerkelijk bericht, aangezien Secon eind juli nog vol overtuiging meldde dat ze absoluut verder zouden gaan met Creenstone. Creenstone wil verder niet ingaan op het verkoopproces. “Ik kan verder niets zeggen over de gang van zaken bij Secon en Fashion Fund 1”, aldus een medewerker die anoniem wil blijven. Wat de plannen van Luxor met Creenstone kun je hier lezen.

Investeringsmaatschappij Fashion Fund 1 werd in 2006 eigenaar van Secon Group en we mogen concluderen dat het in die vier jaar tijd slechter en slechter is gegaan bij het ooit zo florerende modebedrijf. Met name voormalig directeur Ronny Lemmens had grootse plannen waar maar weinig van terecht is gekomen.

In 2009 stopte Secon met het label Anotherwoman en dit jaar werd Turnover verkocht aan de Veldhovengroup. Ook Arrow bleek geen blijver: een nieuwe divisie van de Tommy Hilfiger Group, PVH Europe, heeft de volledige restyling en distributie van Arrow overgenomen voor Europa en valt nu onder de paraplu van het Amerikaanse modebedrijf Phillips- van Heusen (PVH).

Lemmens heeft inmiddels het pand via de achterdeur verlaten. Wat de overgebleven directeur Vivek Batra en Secon gaan doen is niet bekend. Batra is al in tijden niet meer op het hoofdkantoor in Amsterdam gesignaleerd.