TOP

Secon Group verder met Creenstone, Ronny Lemmens vertrekt

Na de eerdere, onjuiste melding dat Secon Group op zal houden te bestaan, geeft het modebedrijf openheid van zaken en meldt in een persbericht dat het verder zal gaan met het merk Creenstone.

Door de recente verkoop van de merken Turnover en Arrow, is Creenstone het laatste merk dat de Secon Group nog in het pakket heeft. Ronny Lemmens, één van de directeuren, heeft inmiddels het bedrijf verlaten, volgens Secon als direct gevolg van de afname van het aantal arbeidsplaatsen. Ook is het bedrijf bezig met de verkoop van de overtollige inventaris via een internetveiling.

Historie
De Secon Group werd in 1992 opgericht en bouwde een omvangrijk merkenpakket op met G-Star, Turnover, Creenstone, Another Woman, Arrow, A-rticles, Issue, Easy Comfort, Gentiluomo en Performen’ s. Het modebedrijf werd in 2006 overgenomen door investeringsmaatschappij Fashion Fund 1. In het achttienjarige bestaan van het bedrijf werden merken verkocht of hielden op te bestaan, maar er kwamen de laatste jaren geen labels meer bij. De laatste ontwikkelingen waarmee het bedrijf in het nieuws kwam was de verkoop van Turnover aan de Veldhovengroup en de overname van de licentie van Arrow door Philips-Van Heusen.