TOP

Score, Shoeby en Ziengs op de barricade, Amsterdenim genomineerd voor publieksprijs MKB en nieuwe locatie Kingpins

Grote winkelketens als Ziengs, Shoeby en Score zijn van plan om zaterdag ‘gewoon’ open te gaan in gemeenten waar niet gehandhaafd gaat worden. Verder zijn de Amsterdam jeans van Amsterdenim genomineerd voor een publieksprijs en helpt de gemeente Purmerend detaillisten met een gratis marktkraam. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 14 januari.

Gratis marktkraam voor modedetaillisten in Purmerend

Om getroffen mode- en schoenendetaillisten een helpende hand te bieden, heeft de gemeente Purmerend op vrijdag een extra markt georganiseerd waar winkeliers gratis gebruik mogen maken van de marktkramen om hun wintercollectie te verkopen. Op BNR noemt Richard Gort, voorzitter van de Ondernemersvereniging Binnenstad Purmerend, de actie ‘de opkikker van de week’. Veel zal er echter niet verdiend worden aan de verkoop, want de spullen gaan voor bodemprijzen weg. Volgens Gort zijn de detaillisten toch blij met deze kans om van hun voorraad af te komen en ruimte te maken voor de nieuwe collectie.

Actie: aantal winkelketens zaterdag ‘gewoon’ open

Een deel van de filialen van Ziengs, Scapino, Shoeby en Score gaat zaterdag hoe dan ook open in gemeenten waar niet gehandhaafd gaat worden. Dus ook voor mensen die geen afspraak hebben gemaakt om te komen winkelen. Dat bevestigen de directies van de ketens aan de NOS. De verwachting is dat er vanaf zaterdag weer op afspraak geshopt mag worden, maar de ketens vinden de versoepeling een doekje voor het bloeden. Het is in principe een actie voor één dag, maar verlenging wordt niet uitgesloten. Chris Belt, hoofd retail bij Score, verwacht ook zondag volledig open te zijn en dan vanaf maandag op afspraak te werken. Roy van Keulen, de directeur van Ziengs en Scapino, zegt tegen de NOS van plan te zijn om ook na zaterdag ‘gewoon’ open te blijven tenzij hij een waarschuwing krijgt vanuit de overheid.

Nieuwe locatie denimbeurs Kingpins Amsterdam

De Nederlandse editie van de Amerikaanse denimbeurs Kingpins verhuist van de Gashouder in Amsterdam naar SugarCity in Halfweg. “Het is een grote en open ruimte en biedt ons allemaal de ruimte om elkaar te ontmoeten en zaken te doen in een comfortabele en veilige omgeving”, aldus de beursorganisatie in een persbericht. Kingpins Amsterdam staat dit jaar op 20 en 21 april op de kalender en in het najaar op 19 en 20 oktober.

Jeans van Amsterdenim genomineerd voor product van het jaar

MKB Amsterdam heeft de Amsterdam jeans van Amsterdenim genomineerd voor de publieksprijs ‘Product van het Jaar’, nadat de spijkerbroek vorig jaar werd uitgeroepen tot ‘Product van de Maand’. Dit meldt het label op Instagram. Met het ‘Product van de Maand’ wil MKB-Amsterdam ondernemers inspireren en stimuleren in de ontwikkeling van hun producten. Alle maandwinnaars maken kans om de publieksprijs van het jaar te winnen en dit levert een zeer divers lijstje kanshebbers op met onder andere een parkeerapp, een nieuw biertje, een anti peukenprogramma en ossenworst. Stemmen kan tot maandag 24 januari 12.00 uur en de winnaar wordt bekendgemaakt op 7 februari.