TOP

Schutrups Run dit jaar zelfstandig

De Schutrups Run in Exloo, die gepland staat voor 12 november, is dit jaar voor het eerst een zelfstandig hardloopevenement. Nieuw dit jaar is verder dat het event wordt gehouden in november in plaats van juni.

Organisator van deze hardloopwedstrijd is Schutrups Schoenen in Exloo (Drenthe). Deze schoenenwinkel verkoopt onder meer hardloopkleding en -schoenen van de merken Asics, Mizuno, Brooks en Saucony.

 

Zelfstandig

Erik Schutrups, winkeleigenaar en een fanatieke hardloper, denkt dat voor deze editie van de hardloopwedstrijd zich meer lopers dan gebruikelijk zullen inschrijven. De ondernemer draagt daar twee redenen voor aan. “Het is voor de eerste keer dat de Schutrups Run een zelfstandig evenement is. Daarbij komt dat in voorgaande jaren de wedstrijd in juni werd gehouden op dezelfde dag als de Wielerronde van Exloo. Samen hebben we besloten deze evenementen los van elkaar te organiseren.”

 

Meedoen

Iedereen die wil deelnemen aan De Schutrups Run op 12 november op de afstanden 5 en 10 kilometer, kan zich nu al aanmelden via het inschrijvingsformulier op de website. Inschrijven kan ook nog tussen 12.30 en 13.30 uur bij start/finish, voor de Schutrups-winkel. Het inschrijfgeld is vijf euro. De start van de wedstrijd is om 14.00 uur.

 

Over Schutrups

Als deskundige op het gebied van podologie sponsort Schutrups naast de Schutrups Run ook diverse sportverenigingen, zoals de betaald voetbalverenigingen Emmen en Veendam en handbalvereniging Rabobank/E & O in Emmen. Schutrups helpt deze clubs onder meer met het aanmeten van de juiste schoenen en geeft deskundig advies op het gebied van sportpodologie. Na een loopanalyse, video-opnames en een grondig voetonderzoek worden aanpassingen verwerkt in zooltjes of worden de schoenen passend gemaakt.