TOP

Schomaker Mannenmode overgenomen door Van Uffelen

Van Uffelen Mode zet zijn uitbreiding voort; de retailketen heeft onlangs Schomaker Mannenmode, die acht winkels in het noorden van het land heeft, overgenomen.

De overname betekent onder meer dat de Schomaker-winkels gaan uitbreiden met vrouwenmode. In het voorjaar van 2017 worden de winkels in Emmen, Veendam en Winschoten verbouwd.

In Emmen blijft de winkel Schomaker – maar zonder de toevoeging ‘Mannenmode’ – heten, terwijl de winkels in Veendam en Winschoten Van Uffelen op hun gevel krijgen, zo meldt het Dagblad van het Noorden in een interview met de twee ondernemers. 

Inkoper mannenmode

De andere winkels in Assen, Hoogeveen en Klazienaveen worden in het najaar van 2018 verbouwd. Schomaker zelf blijft ook betrokken bij het bedrijf als inkoper van alle mannenmode binnen Van Ufffelen. Ook wordt hij verantwoordelijk voor alle opleidingen binnen het bedrijf en blijft hij af en toe in de winkel in Emmen staan omdat ‘hij dat nog steeds erg leuk vindt’.
 
De samenwerking tussen Schomaker en Van Uffelen Mode is geenszins nieuw te noemen. Jos Schomaker werkt al jaren samen met Pieter Cox van Van Uffelen en de twee zijn zelfs bevriend geraakt en gingen al geregeld samen op inkoop. Ook deed de opa van Schomaker, die 100 jaar geleden de eerste herenmodezaak in Emmer-Compascuum opende, al vijftig jaar geleden zaken met Van Uffelen. 
 
Personeel

De reden van de overname is omdat Schomaker de toekomst van zijn winkelbedrijf garant te stellen. “Als ondernemer ben je vooral ook bezig met de continuïteit van je bedrijf en de zorg voor je medewerkers,’’ vertelt hij in het interview. Zo zijn alle personeelsleden van Schomaker meegegaan naar de nieuwe vorm van het bedrijf. “Dat was een belangrijk punt voor mij’’, zegt Schomaker.

Cox is druk bezig Van Uffelen als keten verder uit te breiden. Vorige maand werd al bekend dat Van Uffelen vier Piet Zoomers-winkels zou overnemen. Ook nam hij vorig jaar nog filialen over van Houtbrox, dat in 2016 failliet werd verklaard. Momenteel telt Van Uffelen 38 filialen met een totaal van 380 man aan personeel.