TOP

Schoenenreus op rand van faillissement*

Schoenenreus verkeert opnieuw in financiële problemen en heeft bij de rechtbank in Den Bosch uitstel van betaling aangevraagd, zo melden verschillende media.

Volgens de nieuwssite Nu.nl zou het aanvragen van uitstel van betaling een voorbode zijn van een mogelijk faillissement. De winkels van de schoenenketen in Nederland en België blijven vanaf heden gesloten. Dit zou blijken uit een brief die de directie van Schoenenreus dinsdag 27 januari 2015 aan het winkelpersoneel heeft gestuurd, die in het bezit is van de nieuwssite.

Nu.nl citeert uit de brief. “Ondanks alle inspanningen die we met elkaar geleverd hebben, hebben de tegenvallende resultaten ertoe geleid dat we vandaag tot onze spijt surseance van betaling hebben moeten aanvragen. Vandaar dat vandaag de winkels, tot nader orde, gesloten zullen blijven”.

Geen reactie

Verder schrijft het management dat het personeel thuis kan blijven, maar wel telefonisch bereikbaar moet blijven. De directie van Schoenenreus wil niet reageren en ook bij investeerder Synergia is niemand bereikbaar voor commentaar.

De webshop van de discountketen is momenteel offline. De curator die betrokken was bij het eerdere faillissement van het bedrijf in 2013 meldt aan Nu.nl dat dit voor hem “nieuwe informatie” is.

Faillissement

Eind januari 2013 werd Schoenenreus failliet verklaard vanwege ”een teruglopende omzet en een schuld van ruim 10 miljoen euro, veroorzaakt door de eurocrisis, de concurrentie van onlinewinkels en een teruglopend consumentenvertrouwen”.

Op dezelfde dag dat het faillissement werd uitgesproken, maakte de schoenenketen in afgeslankte vorm een doorstart. Zo’n vijfhonderd van de 1500 werknemers raakten hun baan kwijt.

Investeerders Synergia, Eric Companjen en Paul Schouwenaar bliezen de schoenwinkelketen nieuw leven in. Van de 206 filialen werden er 65 definitief gesloten.