TOP

Schoenenketen Cinderella failliet verklaard

Schoenenketen Cinderella is op vrijdag 25 april failliet verklaard. Alle negentien winkels zijn gesloten en de website is offline gehaald.

Schoenenketen Cinderella bestaat niet meer. Op vrijdag 25 april is het bedrijf failliet verklaard, zo meldt De Telegraaf. Alle negentien winkels zijn gesloten en de website is offline gehaald, ook al staat er dat ze tijdelijk offline zijn ‘wegens groot onderhoud’. Voor Ron Peters, bestuurder van FNV Bondgenoten, kwam het niet als een verrassing. Zo zei hij tegen De Telegraaf dat het bedrijf al enkele maanden geleden plannen had om winkels te sluiten. “Toen we de financiële boeken mochten bestuderen, was het heel duidelijk. Ik heb ze toen geadviseerd om faillissement aan te vragen. Geloof me, als vakbondsbestuurder doe je dat niet zo snel. Maar Cinderella is als onderneming drie jaar geleden al overleden. Dat bedrijf is absoluut niet meer levensvatbaar. Het verbaast me nog het meest dat het zo lang heeft geduurd voordat het faillissement is uitgesproken.”

Cinderella
Schoenenketen Cinderella bestond al 114 jaar en was vooral in de jaren ’90 erg bekend met filialen in de belangrijke winkelstraten. Het bedrijf kwam in 2008 in handen van een investeringsmaatschappij. Deze zorgde voor verjonging van de uitstraling en collecties.