TOP

Schoenen van basketballer Jordan leveren ton op

De schoenen die de beroemde Amerikaanse basketballer Michael Jordan aanhad tijdens de beroemde ‘griep-wedstrijd’ hebben op een veiling meer dan 100.000 dollar opgebracht. Omgerekend is dat 75.000 euro.

De Nike Air Jordan XII-schoenen, die 100.000 dollar op hebben gebracht, werden door voormalig Chicago Bulls-ster Michael Jordan gedragen tijdens de NBA-finale in 1997 tegen Utah Jazz.

Griepaanval

Ondanks een hevige griepaanval maakte Jordan 38 punten in de wedstrijd. Mede dankzij die 38 punten pakte Chicago de titel in de NBA.

Appelmoes

Eigenlijk kon Jordan niet spelen en naar verluidt kwam hij pas een uur voor de wedstrijd uit zijn bed. Ballenjongen Preston Truman, van de tegenpartij Utah Jazz, voorzag Jordan voor de wedstrijd van appelmoes.

Volgens de verhalen heeft dat ertoe geleidt dat de basketballer opknapte en zo punten kon maken. De wedstrijd ging uiteindelijk de geschiedenis in als de ‘The Flu-game’.

Bedankje

Als dank gaf Michael Jordan de schoenen die hij tijdens de wedstrijd droeg aan de ballenjongen. Hij bewaarde het paar 15 jaar lang in een kluis van een bank in Utah. Voor de veiling haalde hij ze tevoorschijn. Het startbod was 5.000 dollar, uiteindelijk hebben de schoenen 104.000 dollar opgeleverd.