TOP

Scandinavische nostalgie op Ciff Kids en CPH Kids

Kindermode is een groeiende markt in Scandinavië. Zo bleek vorige week tijdens de Copenhagen Fashion Week. Voor de tweede keer waren er twee kindermodebeurzen: Ciff Kids en CPH Kids. Samen waren ze goed voor een ruim aanbod van meer dan 400 merken.

De vorig seizoen gestarte kinderbeurs CPH Kids – die overigens geen miniversie is van het volwassen event CPH Vision – werd gehouden op een nieuwe en grotere locatie op het Carlsberg-complex. Dit was ook wel nodig: CPH Kids presenteerde vijftig procent meer exposanten (75), wat neerkomt op 110 merken.

Labels

Het aanbod is een mix tussen bekende labels als Molo, Katvig, Imps & Elfs, Mimpi, Mads Norgaard Kids, Little Remix (de juniorlijn van Designer’s Remix) en kleinschalige Scandinavische collecties zoals de duurzame basic extra-lijn Popupshop, Lanugo die fashionable suède gilets met Tibetaanse lamswollen randen liet zien en het nieuwe Zweedse jeanslabel I Dig Denim met zachte, maar stoere denims en mooie wassingen.

Niet druk

Hoewel het concept van CPH Kids verfrissend is, zoals zo vaak bij nieuwe initiatieven, door de vrolijke en industriële aankleding, was de beurs niet echt druk. Sommige exposanten schatten in dat twee kinderbeurzen in Kopenhagen misschien iets teveel van het goede is. Ook omdat de beurzen ongeveer een half uur uit elkaar liggen en er nog niet echt een goede shuttleservice beschikbaar is.

Mogelijke samenwerking

Er zijn gesprekken tussen de CPH Kids en het Copenhagen Fashion Council, een samenwerkingsverband tussen Ciff/Ciff Kids, Gallery, CPH Vision en Terminal 2. Deze organisatie zegt eerst de ontwikkeling van CPH Kids twee tot drie seizoenen te willen volgen, totdat de beurs een vaste waarde is.

Ciff Kids

Drukker was het op de Ciff Kids, waar veel grote collecties zich hadden verzameld, waaronder Boss, Lego Wear, Oilily, Tumble ‘n Dry, Hummel, Vingino, Timberland, Noa Noa, Ipanema en Freoli.

Trend: nostalgie 

Opvallend, ook bij CPH Kids, is dat de komende Scandinavische zomer vooral nostalgisch is. Veel gezien zijn kleine bloemenprints, zachte pastelkleuren, ruches, tuinbroeken en tulerokken. Als tegenhanger zijn er felle (fluor)kleuren en grafische dessins. Voor jongens en meisjes zijn ook strepen onmisbaar, evenals het natuurthema. Met name Scandinavische collecties lopen voorop met ecologische kleding, het aanbod was opvallend groot, maar ook flora en fauna-prints zijn een hit voor zomer 2011.

 

Klik hier voor de kindermodetrends gespot op Ciff Kids en CPH Kids