TOP

Scalpers met 2e filiaal in Nederland, Oger kleedt Feyenoord aan en Ivanka Trump stopt met kledinglijn

De Spaanse mannenmodeketen Scalpers heeft zijn tweede Nederlandse filiaal geopend. Verder: Ivanka Trump stopt met haar modelabel, hoedenmerk Borsalino gaat verder met een nieuwe eigenaar en Oger presenteert de nieuwe formele kleding van Feyenoord voor het nieuwe seizoen. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 25 juli.

Foto: Oger voor Feyenoord

Mannenmodeketen Scalpers opent tweede Nederlandse winkel

De Spaanse modeketen Scalpers heeft in de Rembrandthof in Stadshart Amstelveen zijn tweede Nederlandse filiaal geopend. De winkel is 60 vierkante meter groot. Scalpers verkoopt modieuze kleding voor mannen en jongens, onder meer shirts, polo’s en broeken, maar ook maatpakken, jasjes en blazers. Met deze modezaak komt het aantal Europese vestigingen op zes. Het eerste Nederlandse filiaal van Scalpers zit in de Leidsestraat in Amsterdam. In totaal heeft Scalpers 150 verkooppunten.

Oger presenteert nieuwe kleding Feyenoord voor nieuwe seizoen

Mannenmodemerk Oger heeft op 24 juli 2018 de zogenaamde Easy Suits officieel uitgeleverd aan spelers, staf en directie van Feyenoord. Dat meldt Oger in een persbericht. Het is inmiddels de elfde keer dat Oger Feyenoord kleedt. Tien kinderen mochten aanwezig zijn omdat zij zich het afgelopen half jaar vanuit de Feyenoord Street League van de Feyenoord Foundation hebben ingezet voor Rotterdammers. Ook werd bekendgemaakt dat hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst ambassadeur wordt van de nieuwe maatwerkafdeling in Rotterdam: Atelier Munro by Oger.

Iconisch hoedenmerk Borsalino krijgt herkansing

Het iconische hoedenmerk Borsalino werd in december 2017 failliet verkaard. Het Italiaanse bedrijf, wiens hoeden werden gedragen door beroemdheden als Humphrey Bogart, vierde in 2017 zijn 160-jarige bestaan. Maar: een Zwitserse investeerder ziet nog toekomst voor het merk, meldt Adformatie. Phillipe Camperio zou bij de veiling van de activa door de rechtbank 6,4 miljoen euro voor het machinepark, de contracten met werknemers en de rechten op de Borsalino-winkels hebben betaald. Een drievoud – 18 miljoen euro – zou hij aan de eigenaar hebben betaald voor de merkrechten.

Ivanka Trump stopt met kledingmerk

Ivanka Trump stopt met haar modelabel, meldt De Standaard. “Na zeventien maanden heeft Ivanka de moeilijke beslissing genomen dat, om eerlijk te zijn tegenover de partners van het merk en de werknemers, het bedrijf er beter mee ophoudt’, verklaarde een woordvoerster van het merk Ivanka Trump dinsdag 24 juli in een mededeling. De licentieovereenkomsten worden niet vernieuwd. Aan de contracten die nog lopen, zal voldaan worden. Na de verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten, riepen tegenstanders op hetdure merk van dochter Ivanka te boycotten. Toch zag het kledingmerk de omzet in 2017 stijgen met 61 procent.

Kledingmerk DutchCraft opgericht door student haalt kledingproductie terug naar Nederland

Het nieuwe merk, DutchCraft Fashion, richt zich, naar eigen zeggen, ‘als eerste kledingbedrijf op de volledige productie in Nederland’. Basic T-shirts met een borstopdruk van ‘DutchCraft’ en een afbeelding van een molen. “De shirts zijn volledig ontworpen en gemaakt in Nederlandse naaiateliers”, aldus startend ondernemer en student International Business & Management Pim van Boxtel in een persbericht. “De naaisters worden goed betaald voor hun ambachtelijke werk, waardoor de prijs wat hoger ligt.” Ik wil hiermee de nationale economie steunen en dit vakmanschap weer terughalen naar ons eigen land”, zegt Van Boxtel. Ook worden de shirts gemaakt van biologisch katoen met het GOTS-keurmerk. Op termijn moeten er ook andere kledingstukken in de collectie komen.

Dit weekend: modebeurs WFC Big Brands in World Fashion Centre

Op zondag 29 juli en maandag 30 juli is de WFC Big Brands modebeurs in het World Fashion Centre in Amsterdam. Met 56 stands en ruim 100 labels vrouwen- en mannenmode is het de grootste gespecialiseerde internationale b2b-retail plus-sizebeurs van Europa. WFC Big Brands is gratis toegankelijk voor retail- en modeprofessionals met een KvK-nummer.  Met dit keer voor het eerst labels Donna Gi, Gianna Avino en Gigliorosso uit Italië, Engels mannenjeanslabel Kam Jeans, het Nederlandse Belloya en het nieuwe merk Only Carmakoma. Verder hebben onder meer Junar ose, Carla du Nord, Elinette, Black&White, Cocorose Londen de weg teruggevonden