TOP

Sascha Goossens wint Joke Veeze Award

Zaterdag 6 juni is de eerste Joke Veeze Award uitgereikt aan fotograaf Sacha Goossens. Zij won de prijs met haar serie ‘de kinderen van Neptunus’.

Portretfotograaf Sacha Goossens heeft op 6 juni met haar serie ‘de kinderen van Neptunus’ de Joke Veeze Award gewonnen, zo meldt de Joke Veeze Foundation in een persbericht. De prijs is goed voor 3.500 euro. De foto’s van Goossens zijn tot en met 21 juni te bekijken op het FotoFestival Naarden.

Juryoordeel

Het thema was dit jaar ‘water’. Deelnemers moesten met dit thema een fotoserie maken voor een avantgardisch modemagazine. Het oordeel van juryvoorzitter en galeriehouder Eduard Planting luidde als volgt: “Modefotografie en water vormen een onuitputtelijke bron van inspiratie. Sacha Goossens heeft voor de winnende serie zowel de styling als fotografie gedaan en haar fantasie de vrije loop gegeven. Het is een fraaie combinatie geworden van alledaagsheid en mystiek. De surrealistische, ontwapenende beelden kenmerken zich door een hoge kwaliteit van fotografie en een creatieve styling.” De andere juryleden waren fotograaf Eric van den Elsen en modestylist Frans Ankoné.

Over de award

Dit is de eerste keer dat de Joke Veeze Award is uitgereikt. De prijs is in januari in het leven geroepen door de Joke Veeze Foundation. Dit is de stichting die in 2013 is opgericht na het overlijden van Joke Veeze, de oud-directeur van modeopleidingsinstituut Akademie Vogue. De modecollectie van Veeze werd na haar dood geveild, waarna de opbrengst is ondergebracht in een stichting die getalenteerde studenten en afgestudeerden ondersteunt.

Ieder jaar wordt de modeprijs anders ingevuld. Dit jaar was dat modefotografie, andere jaren komen ook styling, ontwerp en blogging aan bod.