TOP

Samsøe & Samsøe opent tweede winkel *

Het Deense Samsøe & Samsøe opent in maart 2016 een tweede winkel in Amsterdam. Daarna volgen vestigingen in Rotterdam, Antwerpen en meer steden.

De nieuwe Samsøe & Samsøe zaak in de 9 Straatjes beschikt over 220m2 aan winkelruimte. Later dit voorjaar staat een derde Nederlandse vestiging – de eerste opende in 2013 in de Amsterdamse Utrechtsestraat – in Rotterdam op de planning. In de tweede helft van 2016 volgt een filiaal in Antwerpen. Verder oriënteert het merk zich op retailexpansie in onder andere Den Haag, Utrecht, Maastricht, Brussel en Gent. Onlangs opende Samsøe & Samsøe ook nieuwe showrooms in Amsterdam en Antwerpen, samen goed voor 600m2 aan ruimte.

Investering

“Alles moet kloppen aan een eigen winkel”, zegt countrymanager Benelux Leander Struijk. “Als je een zaak opent, is dat voor de langere termijn. Het is een gigantische investering. Je wilt die winkel toch 10 a 20 jaar behouden. We willen dat alles klopt en dan moet je geen overhaaste beslissingen nemen.” Qua wholesale heeft Samsøe & Samsøe 170 klanten in de Benelux.

Bliksemstart

Sinds een half jaar verkoopt het label de vrouwencollectie in De Bijenkorf. Struijk: “Na een bliksemstart kregen we de toezegging om in alle filialen te verkopen. We willen de shop-in-shops eigen personeel, beleving en branding meegeven. Dat zal een gigantische boost geven aan de collectie voor winter 2016. Voor dat seizoen hebben we toestemming gekregen ook de mannencollectie aan te bieden.” 

Samsoe en Samsoe showroom

Samsoe en Samsoe showroom 2

De nieuwe showroom in Amsterdam.