TOP

Samenwerking H&M en Netflix, zo zien bruids-Crocs eruit en Primark opent in Nederland het twintigste filiaal


Modeketen H&M is een samenwerking aangegaan met Netflix en diens hitserie Stranger Things, die later deze zomer een derde seizoen uitbrengt. Verder: Er bestaan bruids-Cros, volgezet met glitters en pailletten en Primark opende 8 mei 2019 het twintigste filiaal in Nederland. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 9 mei 2019.

H&M maakt samen met Netflix een Stranger Things collectie

Modeketen H&M is een samenwerking aangegaan met Netflix en diens hitserie Stranger Things, die later deze zomer een derde seizoen uitbrengt. De capsulecollectie bestaat uit kleding, zwemkleding en accessoires voor zowel mannen als vrouwen. In het nieuwe seizoen wordt een nieuwe locatie van ‘Hawkins’ geintroduceerd: de Hawkins community pool. De collectie is geïnspireerd op dit fictieve zwembad en is daarnaast een hommage aan de jaren 80, waarin de serie ook plaatsvindt. H&M is niet de eerste die een samenwerking aangaat met de tv-show. Eerder kwamen ook Topshop en Pull & Bear met een Stranger Things-collectie. De capsulecollectie ligt vanaf 23 mei wereldwijd in de winkels, de eerste aflevering van seizoen drie van Stranger Things komt op 4 juli uit.

Er bestaan dus bruids-Crocs…

Als je dacht dat je alles al had gezien, hebben we slecht nieuws voor je. Er zijn namelijk bruids-Crocs te koop, speciaal voor de bruid die comfortabel haar huwelijksdag wil doorlopen, zo schrijft RTL Nieuws. De Crocs zijn niet te koop in de winkel, maar worden met de hand gemaakt in de Verenigde Staten en via Etsy verkocht. Om een exemplaar te bemachtigen moet je dieper in de buidel tasten dan voor een regulier paar van de plastic schoenen. Ze kosten 92 euro en voor verzendkosten naar Nederland betaal je ongeveer net zo veel als voor een normaal paar Crocs: 28 euro. Wanneer je geen witte jurk hebt of feestelijke Crocs wilt voor een andere gelegenheid hebben ze glitter-Crocs in elke kleur die je kunt bedenken.

Het twintigste Primark-filiaal van Nederland is geopend

In Hoog Catharijne, Utrecht, is het twintigste filiaal van de budgetketen geopend. Wethouder Klaas Verschure knipte op 8 mei het lintje door van de nieuwe winkel. In een tweet laat hij weten dat ruim 450 mensen bij de Ierse keten een baan hebben gevonden. Het nieuwe filiaal telt vier verdiepingen en is met 6336 vierkante meter de op één na grootste winkel van Primark in Nederland. De winkel aan de Damrak in Amsterdam is het grootst, zo schrijft Retailnews.

 


 

Webwinkel verkoopt rokken en tassen met Auschwitz-afbeeldingen

Webshop Redbubble heeft enkele artikelen verwijderd na een opmerking van stichting Auschwitz Memorial. De website, die fungeert als een soort marktplaats vergelijkbaar met Etsy, bood onder andere rokken en tassen aan met afbeeldingen van Auschwitz, zo schrijft Lindanieuws. De stichting Auschwitz Memorial deelde op Twitter enkele afbeeldingen van de producten en schreef daarbij: “Denken jullie echt dat het verkopen van zulke producten, zoals kussens, minirokjes en draagtassen met foto’s van Auschwitz erop – een plek van een enorme tragedie, waar mee dan 1,1 miljoen mensen werden vermoord- acceptabel is? Dit is zorgwekkend en respectloos.”

Redbubble heeft inmiddels de producten verwijderd en gereageerd op de Tweet van de stichting. Ze zijn het met ze eens, al nemen ze geen verantwoordelijkheid: “Bedankt voor het onder de aandacht brengen van deze producten. Dit is onacceptabel en niet in lijn met onze voorwaarden. We zullen direct actie ondernemen door deze producten te verwijderen, net als producten die hierop lijken. Redbubble is een online marktplaats waarop onafhankelijke gebruikers de verantwoordelijkheid nemen v oor de afbeeldingen die zij uploaden.”

 


 

Mannenmodezaak Max Mode sluit na 121 jaar de deuren

De mannenmodezaak Max Mode in Bolsward moet na 121 noodgedwongen de deuren op slot doen. De winkel aan de Rijkstraat kampte al langere tijd met dalende omzetten en oplopende betalingsproblemen, zo bericht de Leeuwarder Courant. Op verzoek van drie schuldeisers verklaarde de rechtbank in Leeuwarden deze week de zaak failliet. Naast de geldproblemen speelde ook de groeiende concurrentie mee met het faillissement. Vorig jaar mei kwam daar ook nog waterschade bij na een rampzalige stortbui, waardoor Max Mode tijdelijk moest uitwijken naar het oude stadhuis.

Een doorstart zit er niet in, zo vertelt bewindvoerder Ton van Geenhuizen tegen de Courant: “Het winkelpand zal verkocht worden en daar is ook al belangstelling voor’. De curator heeft inmiddels de enige werknemer, die al twintig jaar in dienst was, zijn ontslag aangezegd.