TOP

Samenwerking G-Star en cameraproducent Leica

G-Star heeft afgelopen week tijdens de Pitti Uomo in Florence zijn nieuwste crossover gelanceerd: de Raw Leica. Fotograaf Anton Corbijn mocht de eerste camera in ontvangst nemen.

G-Star maakte samen met het Duitse camerabedrijf Leica een speciale editie van de camera ‘Leica D-Lux 6 series’. Ambassadeur van deze samenwerking is fotograaf Anton Corbijn, die al vele jaren met G-Star samenwerkt. In een online video om gebruikers van de RAW Leica te inspireren, deelt Corbijn  hij vijf fotografietips. De camera is verkrijgbaar voor €990 in geselecteerde Leica-winkels en via G-star.com.

Industriële look

De Raw Leica maakt onderdeel uit van een reeks G-Star crossovers in samenwerking met industriële merken als Vitra, Cannondale en LandRover. G-Star laat zich inspireren door industriële vormgeving en heeft bewondering voor Leica vanwege de industriële look, functionaliteit en het handzame formaat van de Leica-camera’s. Een Leica is synoniem voor ‘the street’, omdat het leven op straat centraal staat bij reportagefotografie.