TOP

Salon International de la Lingerie verloopt positief

De jaarlijkse lingeriebeurs Salon International de la Lingerie in Parijs werd voor het eerst in jaren gekenmerkt door economisch herstel en positieve energie, aldus de organisatie.

Een positieve noot voor de jaarlijkse lingeriebeurs Salon International de la Lingerie: de beurs zag een stijgend aantal vakbezoekers. Met name op internationaal niveau zag men verschil met een aandeel in bezoekers van 64 procent. Vorig jaar was dit 60 procent. Er was wel een kleine daling in Britse bezoekers; hoogstwaarschijnlijk ten gevolge van de Brexit.

De beurs zag ook een stijging in inkopers voor grote accounts: premium retailers, warenhuizen en concept stores. Enkele van de grootste inkopers waren De Bijenkorf, Asos, Selfridges, Wehkamp en Vente Exclusive.

Op de beurs, die van 21 januari tot en met 24 januari in de Franse hoofdstad werd gehouden, is aanbod voor alle sectoren binnen de lingerie. Lingerie/korsetterie, homewear, loungewear, beenmode, en merken voor mannen. De aankomende zomereditie van Mode City in Parijs vindt plaats van 8 tot en met 10 juli.