TOP

Ruzie merkrecht ‘Percy Irausquin’ duurt voort

Zelfs na de dood van couturier Percy Irausquin blijven de achtergebleven partijen ruziën over de rechten van het merk 'Percy Irausquin'.

Volgens Steve te Pas is er een deal gesloten met de nabestaanden van Percy Irausquin over de rechten van het merk ‘Percy Irausquin’. Arjan Mallie, de partner van de Arubaanse mode-ontwerper, weet echter van niets.

Tussen Te Pas en Irausquin ontstond vorig jaar een conflict over de rechten van de merknaam, die de ontwerper verkocht aan Te Pas, die financier was van Irausquin. De rechter besloot uiteindelijk dat Irausquin zijn naam weer mocht gebruiken voor zijn eigen ontwerpen, maar dat de merknaam onderdeel bleef van House of Avelon, het bedrijf van Te Pas.

Arjan Mallie klapt ondertussen behoorlijk uit de school op televisie: “Toen ik het nieuws hoorde, viel mijn mond open van verbazing”, vertelde Mallie dinsdag aan RTL Boulevard. “Ik heb na het overlijden van Percy geen contact meer gehad met Steve. En het lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat Percy en Steve de laatste tijd weer on speaking terms waren. Ze hebben, nadat alles is ontploft, geen contact meer gehad.”

De samenwerking tussen Te Pas en Irausquin eindigde in 2007. Irausquin zou zich volgens Te Pas niet aan zijn afspraken houden. “Steve was de eigenaar van Percy’s naam toen de geldkraan werd dichtgedraaid”, aldus Arjan. “Toen is er beslag gelegd op ons huis en op Percy’s rekeningen.” De winkel werd gesloten en Irausquin moest zijn volgende collectie noodgedwongen onder een andere naam uitbrengen:PRC. Arjan vervolgt: “Sinds de zomer zijn we al in deze zaak verwikkeld.”

Volgens RTL Boulevard is er wel een contract in omloop waarin Te Pas onder bepaalde voorwaarden afstand doet van de naam Percy Irausquin. Te Pas laat na deze moddergooierij weten nog op de zaak terug te komen.