TOP

Rutger Hauer speelt hoofdrol in nieuwe Gaastra-campagne

Acteur Rutger Hauer poseert voor het eerst in een modecampagne voor het kledingmerk Gaastra. Het gaat om een kort reclamefilmpje over de legende van The Flying Dutchman.

Gaastra heeft acteur Rutger Hauer gestrikt om mee te spelen in een reclamespotje van het kledingmerk. In het spotje wordt de legende ‘The Flying Dutchman’ nagespeeld.  Hauer vertolkt de rol van de 17-eeuwse Friese kapitein Barend Fockesz. ‘The Flying Dutchman’ staat ook wel beter bekend als het spookschip, die volgens de legende eeuwig rondzeilt in de omgeving van Kaap de Goede Hoop.

Perfecte match

Mark van der Wal, algemeen directeur van Gaastra, zag meteen dat Rutger Hauer geknipt was voor deze rol. “Voor de belichaming van een complex karakter als kapitein Barend Fockesz, met dezelfde kracht en authenticiteit, en iemand die de kernwaarden van Gaastra vertolkt, zagen we Rutger Hauer als perfecte match. “

Passie voor de zee

Het is de eerste keer dat de acteur meewerkt aan een modecampagne. “Het klonk allemaal zo leuk om te doen en ik kon ook echt de energie voelen, vandaar dat ik gekozen heb om hieraan mee te werken.” Toch is het niet vreemd dat juist Hauer is gekozen om model te staan voor het merk. “De helft van mijn voorouders zijn zeilers geweest, dus ik heb eigenlijk altijd al een passie voor de zee gehad”, vertelt Hauer.

Legendes

Het thema ‘legendes’ is dit seizoen het thema van het modemerk. “Allereerst werden we sponsor van Team Brunel, het enige Nederlandse team dat mee doet aan de belangrijkste wereldwijde zeilwedstrijd, De Volvo Ocean Race. Vervolgens stemde Rutger in om mee te spelen in onze Flying Dutchman campagne”, zegt directeur Van der Wal De fotografie voor deze campagne is verzorgd door een andere legende, namelijk rockster Bryan Adams.