TOP

Rusland niet langer gastland Pitti Uomo

Vanwege de economische malaise in eigen land heeft Rusland besloten om de deelname aan mannenmodebeurs Pitti Uomo in Florence te cancellen. Rusland was voor de aankomende wintereditie door de beurs uitgenodigd als gastland.

Volgens de organisatie van de Pitti stuurde het Russische Fashion Council in de laatste week van december een brief, waarin ze aangaven niet langer deel te kunnen nemen aan de januari-editie van de mannenmodebeurs. De onstuimige economische situatie en de wankele koers van de roebel werden als belangrijkste redenen voor de afzegging genoemd. De dramatische devaluatie van de roebel zorgde er volgens het council voor dat deelname aan de beurs financieel onmogelijk werd.

Niet definitief

Rusland zou van 13 t/m 16 januari als gastland een apart paviljoen krijgen tijdens de Pitti, waar Russische mannen- en vrouwenlabels de gelegenheid kregen om hun collecties voor de winter van 2015/2016 te laten zien. Volgens de organisatie van de beurs is een samenwerking met Rusland niet definitief van de baan. Als de situatie in Rusland verbetert, wordt opnieuw naar mogelijke vormen van samenwerking gekeken.