TOP

Rusland gastland tijdens 87-ste editie Pitti Uomo

Voor de 87-ste editie van de Pitti Uomo in Florence presenteert de organisatie Rusland als gastland. Ook de VS en Zweden staan tijdens deze wintereditie in de spotlight.

Politiek gezien liggen ze regelmatig met elkaar overhoop, maar op het gebied van mannenmode komen Rusland, de VS, Zweden en Italië tijdens de aankomende editie van de Pitti Uomo in Florence vreedzaam bij elkaar. De organisatie van de grootste mannenmodebeurs ter wereld, die van 13 t/m 16 januari plaatsvindt, heeft speciale samenwerkingen met de drie landen aangekondigd.

Rusland te gast

Rusland staat inmiddels wel bekend om zijn voorliefde voor internationale luxury brands, maar designers uit eigen land zijn over de grenzen nog relatief onbekend. Als gastland van de Pitti Uomo komt daar nu wellicht verandering in. Zowel Russische mannen- als vrouwenmodelabels krijgen tijdens de 87-ste editie van de beurs de gelegenheid om zichzelf te presenteren in een eigen hal. Deelnemende merken voor de vrouwen zijn Alena Akhmadullina, Cap America, FY:R, Galetsky, Lovelies by LT, Sorry I Am Not. Voor de mannen zijn 075, Infundibulum, Leonid Alexeev and Pirosmani vertegenwoordigd.

Samenwerking met Liberty Fairs

Naast Rusland heeft de Pitti voor deze editie ook een speciale samenwerking met de Amerikaanse beurs Liberty aangekondigd. In een nieuwe ruimte van ruim 800 vierkante meter, genaamd Archivi, worden een aantal ‘born and made’ Amerikaanse mannenmodelabels gepresenteerd. “In onze ogen is de Pitti altijd het ultieme platform voor de mannenmode geweest,” zegt CEO Sam Ben-Avraham van Liberty Fairs over de samenwerking in een persbericht. “We hebben immens veel respect voor de organisatie en geloven dat het niveau van de Pitti ongeëvenaard is in deze markt. Deze samenwerking geeft een aantal typisch Amerikaanse merken de mogelijkheid om, onder de Liberty vlag, deel uit te maken van de Pitti Experience.” Deelnemende merken zijn onder andere American trench, Dickies en Red Wing.

Zweedse innovatie

Ook Zweden staat deze winter extra in de spotlight. In samenwerking met handelsorganisatie Business Sweden en de Swedish Fashion Council presenteert de Pitti een aantal geselecteerde Zweedse merken die volgens de organisatie voorop lopen op het gebied van innovatie. Army of Me, Bread & Boxers, Nikolaj d’Etoiles, Nor Autonom, The Case Factory en Whyred zijn een aantal van deze innovatieve merken.