TOP

Runnersworld opnieuw beste sportketen ING Retail Jaarprijs 2011

Voor de tweede keer op een rij heeft Runnersworld de Retail Jaarprijs Publieksprijs Beste winkelketen gewonnen in de categorie Sport. De winnaars in de verschillende categorieën werden op 3 oktober 2011 bekendgemaakt.

In de andere retailmodecategorieën wonnen Miss Etam (damesmode), Duthler (herenmode), Hema (Baby- en kindermode), Hunkemöller (Lingerie en ondermode) en House of Shoes (Schoenen). Duthler, Hunkemöller en Miss Etam waren vorig jaar net zoals Runnersworld ook al de winnaars van hun categorie.

Prijsaspecten
Voor de negende keer koos het Nederlandse publiek zijn favoriete winkelketens, beoordeeld op negen aspecten. Assortiment is volgens de meeste respondenten in het publieksonderzoek het belangrijkste onderdeel van een winkel. Maar wanneer het belang van prijs-kwaliteitsverhouding, prijsniveau en acties & aanbiedingen bij elkaar wordt geteld, halen deze prijsaspecten in de meeste categorieën de hoogste scores.

Hogere waardering
Het gemiddelde rapportcijfer voor de totale retail komt dit jaar uit op een 7,3. Dit is een lichte stijging ten opzichte van 2010, toen het rapportcijfer uitkwam op een 7,2. Over het algemeen is men het meest tevreden over de klantvriendelijkheid van het personeel (7,47) en het assortiment (7,46). De retailers worden het minst goed beoordeeld op de aspecten vernieuwing (7,18) en prijsniveau (7,21).

Top vijf
De 26 categoriewinnaars dingen nu mee naar de hoofdprijs: de ING Retail Jaarprijs Publieksprijs Beste Winkelketen 2011. Voor het bepalen van de uiteindelijke winnaar start vanaf 5 oktober 2011 een tweede stemronde. Consumenten stellen hun top 5 samen uit de lijst van de categoriewinnaars. De winnaar wordt op 9 november 2011 tijdens het Retail Jaarprijs Gala in Hilversum bekend gemaakt.