TOP

Run2day zegt: run baby, run

De hardloopindustrie is al enkele jaren booming business. Dat vrouwen massaal aan het hardlopen zijn is inmiddels ook door sportmerken en bedrijven gesignaleerd. Hardloopkleding maar ook hardloopboeken worden in rap tempo voor sportieve chicks geproduceerd en gelanceerd. Hardloopwedstrijden exclusief voor vrouwen zijn inmiddels enorm populair en hardloopketen Run2day speelt hier handig op in met een nieuw concept: looptrainingen alleen voor vrouwen.

Hardloopspeciaalzaak Run2Day lanceert een nieuw concept met looptrainingen voor alleen vrouwen: de Chicks Only Running Club. Op 7 april start een pilot in het Vondelpark. Dames die willen werken aan hun conditie en looptechniek kunnen elke donderdag van 19.00 tot 20.00 uur onder begeleiding van een instructor trainen. Zitten dames te wachten op een looptraining met alleen hardloopmaatjes van hetzelfde geslacht? Run2Day en run instructor Nienke Becker denken van wel. Nienke Becker: “We merken dat vooral dames behoefte hebben om samen te lopen. Vrouwen vinden het gezellig om samen te rennen en ervaren een training op een vast tijdstip als een goede stok achter de deur.”

Fit lijf
Lopen doe je niet alleen met je benen, maar met je hele lichaam. Daarom wordt er tijdens de training ook aandacht besteed aan het vergroten van coördinatie, balans en kracht met bootcamp en yoga oefeningen. Zo wordt niet alleen gewerkt aan het verbeteren van uithoudingsvermogen, maar ook aan een fit, sterk en soepel lijf dat beter bestendigd is tegen blessures.

Chickens exit
De training is dan wel alleen voor chicks, maar niet voor chickens: weinig kakelen en veel zweten is het motto. Na de work out is er dan wel tijd om te kletsen met een sportdrankje in de Runhouse in de kelder van de Run2Day winkel aan de Overtoom in Amsterdam. Is de training ook voor beginners? Nienke Becker: “Het is handig als je een iRun clinic hebt gevolgd, maar ook ook dames die willen beginnen met hardlopen zijn van harte welkom.”