TOP

Ruim 70 voormalige V&D-leveranciers in geweer tegen failliete keten

Er hebben zich inmiddels zo’n zeventig voormalige leveranciers gemeld bij Modint voor een gezamenlijk actie tegen de voormalige top van V&D. Dat meldt Retailnews.

Branchevereniging Modint wil namens gedupeerde leveranciers een actie starten tegen de voormalige top van het bankroet verklaarde V&D. In een brief worden de leveranciers opgeroepen zich te melden. Er hebben zich inmiddels zo’n 70 partijen gemeld, schrijft Retailnews. Er waren er 50 nodig om een onderzoek te starten naar de juridische gronden voor een claim tegen investeerder Sun Capital en oud-ceo John van der Ent.

Aanmelding verlengd

Modint wil zoveel mogelijk leveranciers de mogelijkheid geven zich aan te sluiten bij de actie. Daarom hebben ze in totaal 200 leveranciers aangeschreven en is de termijn voor aanmelding verlengd tot en met 11 maart.

Misleid

De leveranciers voelen zich misleid door investeerder Sun Capital en oud-topman John van der Ent. Sun Capital had namelijk verleden jaar zomer gezegd dat de financiering voor de komende vier jaar gegarandeerd zou zijn. De miljoenen euro’s schade die de leveranciers hebben geleden, willen ze verhalen op de voormalige V&D-top. Met het huidige aantal aanmeldingen kan dus in elk geval een onderzoek worden gestart naar de juridische gronden voor een claim. 

Curatoren

Ook de curatoren hangt een procedure boven het hoofd. Hierbij gaat het om een deel van de geleverde goederen. In de inkoopvoorwaarden van V&D staat dat de warenhuisketen eigenaar is van geleverde goederen, maar sommige leveranciers hebben in de eigen voorwaarden een eigendomsvoorbehoud opgenomen. Modint hoopt dat de rechter nu bepaalt dat de voorwaarden van V&D niet zonder meer worden overgenomen.