TOP

Roze Hitler maakt Sicilië boos

Een kledingzaak in Sicilië gebruikt in haar reclamecampagne een poster van Adolf Hitler in roze kleding. Inwoners en verzetstrijders reageren ontzet op de levensgrote afbeelding van de nazileider.

De poster hangt in de Siciliaanse hoofdstad Palermo. Hitler draagt op de afbeelding een roze uniform met op zijn arm een afbeelding van een rood hart in plaats van zijn hakenkruis. ‘Verander je stijl, volg niet je leider’, staat er met grote letters onder het plakkaat.

Belediging
De voorzitter van de vereniging voor voormalige verzetstrijders ANPI, Ottavio Terranova begrijpt niet dat de gemeente toestemming voor de posters heeft gegeven. Hij sprak van een belediging van alle mensen die tegen fascisme hebben gevochten.

Verzetstrijders uit de Tweede Wereldoorlog eisten maandag op hun website dat de Hitler-posters worden verwijderd. Ook burgers konden de gigantische afbeelding niet waarderen en stuurden de Italiaanse president boze brieven.

Doel campagne
Het reclamebureau dat de advertentie bedacht liet avondkrant Corierre della Sera weten dat de reclame was bedoeld als grappige provocatie, om Hitler belachelijk te maken en niet om het nazisme te verheerlijken.