TOP

‘Roy Donders is acteur’

Fans van de RTL-realityserie ‘Roy Donders: Stylist van het Zuiden’ werden maandagavond opgeschrikt door een artikel van De Telegraaf op Twitter waarin stond dat Roy Donders een acteur zou zijn.

Maandagavond verscheen er rond kwart voor elf een tweet van @vlncere met een foto van een bericht dat afkomstig lijkt te zijn van de website van De Telegraaf. In het artikel zou staan dat de Tilburgse Roy Donders een acteur zou zijn.

‘Roy Donders blijkt hoax’

‘Roy Donders blijkt hoax; acteur verbreekt stilzwijgen’ kopt het stuk. Het programma zou een toneelstuk zijn van Steffen Haars, medebedenker van de serie ‘New Kids’, ‘acteur’ Erik Verstappen en RTL, zo meldt het nep-artikel.

Webpage Screenshot

Later bleek het artikel nep te zijn. De nieuwssite The Post Online legt uit dat een bericht met het softwareprogramma ‘Webpage Screenshot’ bewerkt kan worden zodat het net echt lijkt. Er kan dan met behoud van het originele lettertype en originele kleur een vals artikel worden geschreven en als screenshot worden verzonden.

Vervolg

Vorige week meldde De Telegraaf dat er een vervolg komt op de populaire realityserie ‘Stylist van het Zuiden’. Dit vertelt Roy Donders zelf aan Jandino Asporaat in het programma ‘de Dino Show’.