TOP

Roos van der Kamp wint Project Catwalk 2010

Na een zinderende finale vol roddel en achterklap, heeft Roos van der Kamp Project Catwalk 2010 gewonnen. Ze krijgt €15.000 om een collectie te maken, een modespread in Marie Claire en ze mag showen op de Amsterdam International Fashion Week.

Roos van der Kamp nam het in de finale op tegen Shari Scholte en Amel Bouazizi, die respectievelijk op de tweede en derde plaats eindigden.

De eindstrijd had een hoog roddel en achterklap-gehalte want Van der Kamp werd er door de andere twee finalisten van verdacht hulp te hebben gekregen bij het in elkaar zetten van de collectie. Boze tongen beweren dat dit allemaal in scene is gezet om de eindaflevering een lekkere rel mee te geven. Hoe dan ook, Van der Kamp zwoer met de hand op het hart tegenover de juryleden Renate Verbaan, Daryl van Wouw, Simone Dernee en gastjurylid Marlies Dekkers absoluut niet vals te hebben gespeeld. Iedereen haalde opgelucht adem en de jury koos anoniem voor Van der Kamp.

De winnares is al enige jaren actief met haar eigen label Roparosa. Ook runt ze samen met vier andere ontwerpers een winkel in Amsterdam: Vezjun.

Het was het tweede seizoen voor Project Catwalk, een spin-off van het Amerikaanse Project Runway. Bij de eerste editie in 2007 werd Django Steenbakker uitgeroepen tot winnaar.