TOP

Ronald Kolk houdt couture-expositie in plaats van show

Ronald Kolk koos dit seizoen voor een haute couture expositie in plaats van een catwalkshow. Locatie was het Museum Jan Van der Togt in Amstelveen, waar de creaties van de couturier gepresenteerd werden tegen het decor van de schilderijen van Kees Van Bohemen.

Geen catwalkshow, maar een tentoonstelling van couture op paspoppen. Dat was wel een heel andere beleving dan de extravagante modehows die we van Ronald Kolk gewend zijn. Twee mannequins liepen door de zaal om live een aantal outfits uit de wintercollectie 2008 te showen.

De creaties waren minder theatraal dan we van Ronald Kolk gewend zijn. Nauwelijks broeken in de collectie, op een paar hoge en wijde exemplaren na. Textilia viel voor de combinatie van een hoge zwarte broek met een bijzondere witte blouse vol lagen van ruches en afgewerkt met zwarte strikken. Daarnaast toonde Kolk veel jurken, van lang en glamourous tot kort en wijd. Natuurlijk zijn er ook mantelpakken, uitgevoerd in matglanzende zijde met reliëfdessin. Opvallend is het gebruik van (lak)leer en ragfijn kant. In het oog springend is de combinatie van een wijde zwarte lakrok met een sexy kanten blouse. Ronald Kolk hield het bij deze collectie vooral bij de kleur zwart, in combinatie met wit, rood en heel veel paars, dit najaar uitgeroepen tot dé modekleur.