TOP

Roland Kahn wil 1.000 winkels in 2012

Roland Kahn wil in 2012 groeien van 640 naar 1.000 winkels. De eigenaar van ketens als Cool Cat, America Today, MS Mode en Sapph wil hiermee zijn omzet verdubbelen tot 1 miljard euro.

In 2011 kocht Roland Kahn grote maten winkel MS Mode, lingeriemerk Sapph en een vastgoedportefeuille van zeven winkels op A1-locaties van kledingmerk Mexx. Aan MS Mode heeft de ondernemer zijn handen vol. De keuze om daarbij ook Sapph nog over te nemen nam hij omdat het lingeriemerk al een sterke identiteit had. “We hadden nog geen lingerie. Bovendien hoefden we niet helemaal opnieuw te beginnen”,  vertelt Kahn aan het Financieele Dagblad. “Anders dan bij MS Mode heeft het vorige management van Sapph al een duidelijke identiteit neergezet: sexy en stoer.”

Moeilijk jaar voor MS Mode
De ondernemer verwacht dat het een moeilijk jaar wordt voor MS Mode. “De keten was te duur,” licht hij toe. “Er zijn andere goedkope spelers bij gekomen, zoals Primark. En de klant heeft het steeds moeilijker. Maar we kunnen niet in negen maanden creëren wat in tien jaar fout is gegaan. We moeten eerst de pijn voelen voordat er oplossingen komen.”