TOP

Robert Meijer (Van Gils) aan de slag bij H.I.S. Jeans

Robert Meijer, de ex-ceo van Van Gils, maakt per 1 maart 2016 onderdeel uit van het management van het Duitse modebedrijf H.I.S. Textil GmbH.

Dit meldt TextilWirtschaft.  

Meijer (52) zal, als vierde lid van het management-team van H.I.S., actief zijn op het gebied van Marketing en General & Commercial Management. Daarmee zal hij de huidige drie managementleden Ina Siebel, Wolfgang Müller-Tonder en Martin Damm versterken. 

Uitdaging

De ex-ceo van Van Gils is aangetrokken om het Duitse merk tot een succesvol jeanslabel te ontwikkelen. “H.I.S. is een authentiek merk met sterke wortels en veel potentie”, zegt Meijer. “Het is een grote uitdaging om H.I.S. nieuwe energie te geven en uit te doen groeien tot een denim merk met een succesvolle toekomst in het jeanssegment.

Na zijn vrij plotselinge vertrek bij Van Gils in oktober 2015, was enige tijd onbekend wat de vervolgstappen van de ex-ceo zouden zijn. Meijer begon zijn jarenlange carriere in de mode als sales director bij WE Fashion Europe. Daarna heeft hij gewerkt voor onder meer gewerkt voor Marlies Dekkers en Waalwear Group bv. Naast zijn werk in de industrie is Meijer ook onderdeel van de adviesraad van de TMO Fashion Business School.