TOP

Retourdruk bij webshops, 600 woningen op WFC en L. ten Cate zet uitbreiding eigen winkels stil


Webwinkels zuchten onder enorme kosten van gratis retourneren. Verder: er komen 600 woningen bovenop het World Fashion Centre en L. ten Cate zet de plannen voor meer eigen winkels in de ijskast. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 8 juli 2019.

L. ten Cate zet plannen voor meer eigen winkels stil

De winstgevendheid van L. ten Cate viel vorig jaar (2018) tegen, waardoor er nu gesnoeid gaat worden in de plannen voor de komende tijd. Zo had het bedrijf plannen om meer eigen winkels te openen en de Duitse en Engelse markt te betreden. Tegen Tubantia zegt directeur Jeroen van Douveren: “Vorig jaar waren de investeringen flink, waardoor de winstgevendheid tegenvalt. De omzet is wel gestegen van 22 miljoen naar 26,5 miljoen, maar het rendement is de laatste drie boekjaren te laag.”

Er komen 600 woningen bovenop het World Fashion Centre

Op drie gebouwen van het World Fashion Centre in Amsterdam Nieuw-West komen 600 nieuwe woningen, zo schrijft De Westkrant. De oplevering staat gepland voor het jaar 2023. De appartementen moeten komen op de kantoorgebouwen Berghaus Plaza, Fashion house en Modrôme. Daarbij komt een openbaar toegankelijk plein en een parkeergarage. Er worden woningen gebouwd in zowel het sociale segment, als middeldure huur en vrije sector.

Leestip: Nederlandse merken gaan wereld over met ‘realistisch straatbeeld’

Zonder ervaring in de mode-industrie of papiertje van de juiste opleiding een succesvol modelabel opzetten. Het lijkt onwaarschijnlijk, maar het is precies hoe de oprichters van populaire Nederlandse streetwearlabels het hebben gedaan. Wat maakt bedrijven als Patta en Daily Paper zo succesvol? De NOS tekende het op.

Webwinkels zuchten onder enorme kosten gratis retourneren

Vorig jaar bestelden 11,5 miljoen Nederlanders online goederen of diensten en 13 procent van die bestellingen komt weer terug. Dat blijkt uit onderzoek van pakketbezorger DPD, in handen van De Volkskrant. Vooral de kledingbranche zucht onder de enorme kosten die al dat risicoloze bestellen en gratis retourneren met zich meebrengt: ruim 40 procent van alle bestellingen komt terug. Zalando zegt zelfs de helft van alle kleding retour te krijgen, terwijl een elektronicagigant als Coolblue maar 3,5 procent van de bestellingen terugkrijgt.

‘Je koopt nu eenmaal niet drie waterkokers om te kijken welke het leukste staat, en de andere twee terug te sturen’, verklaart econoom Alec Minnema, die promotieonderzoek deed naar retourmanagement tegen de krant. Lees hier de hele analyse van De Volkskrant.

Kijken: Toms X Star Wars

Star Wars en Toms hebben de eerste beelden van hun limited edition capsule collectie die is geïnspireerd op de legendarische saga. De collectie voor zowel mannen, vrouwen en kinderen bestaat uit een combinatie van een aantal slip-ons en sneakers met artwork geïnspireerd op de originele Star Wars trilogie. Star Wars x Toms lanceert op 4 juli 2019 en is dan verkrijgbaar in winkels en online. De designs zijn beschikbaar voor man, vrouw en kids. Prijzen variëren tussen €40,- en €80,-.

 

Toms x star wars (1)

Toms x star wars (3)

Toms x star wars (12)

Toms x star wars (13)

Toms x star wars (7)