TOP

Retailers samen sterk op platform Bepado

Op het nieuwe sociale netwerk Bepado kunnen online retailers onderling contact leggen en elkaar helpen. Al 1.000 webwinkeliers zijn actief.

Half mei 2014 is het sociale netwerk Bepado live gegaan. Het platform voor Duitse online retailers moet samenwerking onderling bevorderen.

Amazon-proof

Met Bepado kunnen retailers hun netwerk vergroten, om zo uiteindelijk hun assortiment te kunnen uitbreiden of gezamenlijk marketingcampagnes te kunnen voeren. Het uiteindelijke doel van de portal is dat kleine en middelgrote webwinkeliers zich beter staande kunnen houden tegenover grote partijen als Amazon en eBay. Bepado richt zich dan ook op het MKB.

2.500.000 producten

Bepado heeft ook een gedeelte dat door consumenten te bekijken is. Hier zijn de 2,5 miljoen producten van de 1.000 reeds actieve retailers te zien. Consumenten kunnen via een zoekbalk en filters zoeken naar specifieke producten. Er kan betaald worden met – hoe vreemd – eBay’s PayPal en Amazon Payments.

Nederlands platform

In Nederland hebben retailers uit de Negen Straatjes een soortgelijk platform opgestart. De bijna 200 ondernemers uit de Amsterdamse wijk zijn sinds kort aangesloten bij online platform Chainels. Door dit platform, dan bestaat uit een app en website, kunnen retailers makkelijk en snel met elkaar communiceren over een winkeldiefstal of een nieuwe vacature. De gezamenlijke webshop 9straatjesonline.nl werd in 2011 al gelanceerd.

Lees ook: Webshops, ga naar Duitsland!