TOP

Retailers bedreigd door hoge huur, Scotch & Soda wint rechtszaak en Daka Sport opent in Utrecht

Een kinderkledingmerk mag geen kindertruitjes met het woord Shrunk verkopen, want daarmee wordt inbreuk gemaakt op het merkenrecht van Scotch & Soda. Verder: De retailformule Daka Sport opent in het derde kwartaal van 2019 haar vijftiende Nederlandse filiaal in een Utrechts winkelcentrum, een man heeft tientallen vrouwen in Primark-paskamers gefilmd en Massimo Dutti heeft een nieuw logo. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 26 februari.

‘Honderden Amsterdamse winkeliers bedreigd door hoge huur’

In de hoofdstad zijn volgens voorzitter Bart Drenth van MKB Amsterdam honderden retailers te vinden die worstelen met een huurverhoging. Dat meldt Retailnews. “Sommigen komen ermee in de openbaarheid, maar er zijn veel zelfstandigen die met de ziel onder hun arm lopen na zo’n verhoging en niet weten wat ze moeten doen.” Vorig jaar trok de belangenorganisatie ook al aan de bel over stijgende winkelhuren, waardoor met name ‘kleinere en bijzondere winkels’ in de gevarenzone zouden zitten. MKB Amsterdam zegt open te staan voor de gedachte om bepaalde winkels te beschermen. “Er komt een punt dat de diversiteit van winkels in geding komt omdat alleen grote ketens de hoge huren kunnen betalen.”

Scotch & Soda wint rechtszaak om het woord ‘Shrunk’

Kledingmerk My Brand mag geen kindertruitjes met het woord Shrunk verkopen, want daarmee wordt inbreuk gemaakt op het merkenrecht van Scotch & Soda. Dat heeft het gerechtshof van Amsterdam vorige week bepaald, schrijft RTL Z. “Dit hoger beroep was een onnodig rondje om de kerk.” Scotch & Soda heeft volgens Ynse Stapert, hoofd juridische zaken bij Scotch & Soda, vaker te maken met partijen die ‘een graantje van het succes proberen mee te pikken’, maar meestal gaat het dan om inbreuk op ontwerpen. Dit keer gaat het om inbreuk op een merknaam. In dit geval ging het om het bedrijf Zia Maria dat kinderkleding produceert en verkoopt onder de naam My Brand. Dit merk heeft onder andere een winkel in de Amsterdamse Kalverstraat. Begin 2015 verkocht My Brand ook een kindersweater met de naam Shrunk erop.

Daka Sport opent filiaal in The Wall

De van oorsprong Rotterdamse retailformule DAKA Sport opent in het derde kwartaal van 2019 haar vijftiende Nederlandse filiaal in het winkelcentrum The Wall bij het Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn. De nieuw DAKA Sport-winkel zal ca. 3000 m2 omvatten en wordt gesitueerd centraal op de 1e verdieping van het retailcomplex.

Nieuw logo voor Massimo Dutti

De Spaanse kledinggigant Inditex blijft het imago van zijn merken vernieuwen. Zara voerde eerder al een update door van zijn logo en nu is het nu de beurt aan Massimo Dutti, dat zijn nieuwe logo onthulde in zijn app. Niets is toeval in de strategie van Inditex, schrijft RetailDetail: de Inditex-groep staat erom bekend stilletjes nieuwe functies te introduceren en uit te testen voordat ze beslissingen neemt. In dit geval heeft Massimo Dutti een nieuw logo onthuld voor zijn app, waarbij het klassieke schild in het logo vervangen werd door een cirkel met de initialen van merk. Terwijl de letter ‘M’ wordt gepresenteerd in een schreefloos lettertype, behoudt de ‘D’ zijn oorspronkelijke klassieke uiterlijk.

Mobieltje vol beelden van dames in paskamers Primark

Een 29-jarige Rotterdammer heeft tientallen vrouwen heimelijk gefilmd in de paskamers van kledingwinkel Primark in Rotterdam. Totdat hij werd betrapt. Dat meldt het AD. De man moest onlangs voor de rechter verschijnen. Die vindt dat de man moet worden behandeld. De verdachte, vader van een zoontje en na een verbroken relatie inwonend bij zijn ouders, meldt zich met zijn moeder bij de rechtbank. Hij geeft toe eind vorig jaar bij de Primark aan het Poolsterplein in zijn woonplaats wildvreemde vrouwen te filmen terwijl ze kleding aan het passen zijn. ,,Voor de spanning’’, legt hij met gedempte stem uit. Een van zijn slachtoffers, die onder het zijschot van het hokje een uitgestoken hand met daarin een filmend mobieltje vandaan ziet komen, slaat alarm en doet aangifte. Er staan, blijkt tijdens de inspectie van de telefoon, ook filmpjes op van andere vrouwen die kennelijk niets hebben gemerkt.