TOP

Reorganisatie Atomic: Loek Vermeulen neemt afscheid

Een logische reorganisatie in de distributiestuctuur bij Atomic heeft tot gevolg dat Loek Vermeulen noodgedwongen afscheid moet nemen. Ondanks het feit dat hij het vertrek van Vermeulen, die 33 jaar voor het merk heeft gewerkt, uiteraard zeer betreurt heeft de reorganisatie volgens Oskar Beumers van Atomic veel positieve gevolgen en is er zeker geen sprake van een conflict.

“Dat Loek wegvalt is natuurlijk erg jammer, en zal voor iedereen wennen zijn”, zegt Beumers. “Maar het is in zeer goed overleg gegaan. En van allebei de kanten wordt er zeker niet negatief naar elkaar gekeken. Het is ook een gevolg dat we wel aan zagen komen.”

Vanaf van 1 maart van dit jaar maakt de distributieorganisatie van Atomic deel uit van Amer Sports Germany. Het merk valt nu dus, net als onder andere Salomon, onder het Duitse distributiebedrijf, en niet meer rechtstreeks onder het Oostenrijkse Atomic. Vermeulen was actief voor Atomic Austria GmbH.

Beumers: “De detaillist zal er niets van merken. Alleen gaat de facturatie nu vanuit Duitsland, in plaats van vanuit Oostenrijk. Voor de rest wordt de organisatie alleen maar beter gestructureerd.”

Martin Koopman gaat behalve bij Wilson Nederland de functie van Sales & Marketing Manager ook bij Atomic vervullen binnen de organisatie van Amer Sports Germany. Samen met Loek Vermeulen heeft hij in een brief naar de Atomic klanten de veranderingen uitgelegd, en verduidelijkt dat ze in goed overleg zijn genomen.