TOP

Red Light Fashion stopt, CODE gaat door

Nog een volle maand en dan is het project Red Light Fashion in Amsterdam alweer over. Het initiatief, waarbij Nederlandse ontwerpers en mode-ondernemers gratis onderdak aangeboden kregen op de Wallen, stopt eind januari zoals gepland na een succesvol jaar.

De mode verdwijnt echter niet helemaal uit het veelbezochte Red Light District in de Amsterdamse binnenstad: enkele designers en de CODE Gallery Store krijgen zes maanden verlenging. Op Design.nl noemt store manager Wanto van Renen Red Light Fashion een goede manier om het concept van CODE, als extensie van het bestaande streetwear-magazine, eens uit te proberen. “De visie van het blad is goed vertaald naar de winkel, en de meeste bezoekers waren aangenaam verrast bij het zien van de kwaliteit van de kleding, en het ontdekken van nieuwe, hippe labels.”

Volgens Van Renen worden de T-shirts van Bas Kosters en …And Beyond het best verkocht, net als de leren polstassen van Ignoor. Ook items van Mada van Gaans, EnD en Jeroen van Tuyl lopen goed. CODE wil in de eerste helft van 2009 ‘get together moments’ organiseren, zoals inspiratiesessies en exposities. Over een half jaar, als Red Light Fashion Amsterdam definitief stopt, verdwijnt ook CODE weer uit de binnenstad, maar volgens Van Renen is de hoofdstad zeker klaar voor een permanente winkel. Dus wie weet… wordt vervolgd?