TOP

Recordbedrag voor sneakers Jordan, Kings of Indigo lanceert traceerbare denim, webwinkels notoire wanbetalers

Een paar sneakers van basketballegende Jordan levert een recordbedrag op, Kings of Indigo lanceert traceerbare denim en webwinkels blijven notoire wanbetalers. Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 25 oktober.

Foto’s: Kings of Indigo

Veepee past bedrijfsmodel aan wegens gebrek aan overstock

Flashsalespecialist Veepee, bekend van de verkoop van kledingvoorraden, moet door het gebrek aan overstock zijn bedrijfsmodel aanpassen, schrijft Retaildetail. Dat komt volgens grondlegger Jacques- Antoine Granjon door de wereldwijde transport- en grondstoffencrisis. “Overblijvende voorraden gaan ook niet langer alleen naar ons, maar vooral naar de stenen winkels, die weer open zijn. Of naar hun eigen webwinkels, die sinds de e-commerceboom meer prioriteit krijgen.” Veepee past zijn businessmodel aan. Het wil minder afhankelijk worden van het klassieke stockverkoopmodel. Reizen worden belangrijker. Daarnaast wil het meer alledaagse producten inkopen, zoals droge voeding, drank en verzorgingsproducten.

Kings of Indigo lanceert traceerbare denim

Het duurzame label Kings of Indigo lanceert samen met fabrikant Calik Denim een collectie traceerbare denim onder de naam Aware Denim, een verwijzing naar de blockchain technologie die wordt gebruikt. Hiervoor wordt de kleding voorzien van een element dat kan worden gescand en zo de herkomst van de materialen laat zien. ‘Duurzaamheid vraagt om transparantie, zonder dat is het alleen maar een woord’, schrijft het denimmerk in een persbericht. De collectie bestaat uit 14 stijlen voor zowel mannen als vrouwen die zijn geproduceerd met Denethic-technologie om water, energie en chemicaliën te besparen tijdens het wasproces.

Consumentenbond: ‘Webwinkels blijven notoire wanbetalers’

Webwinkels overtreden hardnekkig de regels voor terugbetalen bij geretourneerde producten. Dat meldt de Consumentenbond dat hier voor de zevende keer onderzoek naar deed onder 200 webwinkels. 52 Procent betaalde te laat of te weinig terug. De helft van deze winkels heeft een keurmerk van Thuiswinkel Waarborg of Webshop Keurmerk. Webwinkels moeten klanten binnen twee weken hun geld teruggeven, 35 procent doet dat niet. Vooral Kwantum, Leen Bakker, ICI PARIS XL en Kruidvat betalen te laat terug, soms wel 28 tot 41 dagen. Verder betaalt bijna een derde (29%) van de winkels van minimaal een van de bestellingen de bezorgkosten niet terug. 1 op de 10 betaalt zelfs van geen enkele bestelling de bezorgkosten terug. Onder de overtreders bevindt zich een aantal grote namen, zoals BCC, de Bijenkorf, Marks & Spencer en Woonexpress. Als reden voor de misstappen geven webwinkels drukte, verhuizingen, bedrijfsovernames, ICT-problemen en nieuw personeel dat nog niet is ingewerkt. En ook blijken sommige winkels de regels domweg niet te kennen, aldus de Consumentenbond.

Recordbedrag voor sneakers Jordan

Bij een veiling in Las Vegas is zondag 1,26 miljoen euro geboden voor een paar sneakers van basketballegende Michael Jordan, volgens veilinghuis Sotheby’s de duurste sneakers ooit. Dat schrijft Nu.nl. Jordan droeg deze sneakers, de Air Ships van Nike, tijdens zijn debuutseizoen 1984 bij Chicago Bulls. De nieuwe eigenaar van de schoenen is Nick Fiorella, een verzamelaar van waardevolle sportattributen. De schoenen waren het bezit van Tommie Tim III Lewis, een voormalige ballenjongen van de Denver Nuggets. Een paar sneakers van Jordan uit 1985 werd onlangs voor 530.000 euro geveild en was tot afgelopen zondag het duurste paar sneakers ooit.