TOP

Recordaantal kijkers voor Roy Donders, stylist van het Zuiden

Vergeet Bastiaan van Schaik, Maik de Boer en Thijs Willekes. Roy Donders is dé nieuwe stylist van Nederland. Hij kan je bijna niet ontgaan zijn: de 'stylist van het zuiden' maakt furore op de Nederlandse televisie. Roy Donders, onthoud die naam. Met zijn reality-soap geeft hij een geheel nieuwe lading aan het woord 'camp'. Of moet het zijn 'kamp'?

Roy Donders, 22 jaar, afkomstig uit het Tilburgse wijk Broekhoven, heeft sinds een aantal weken een eigen reality-soap op RTL5. Hij runt samen met zijn zus Rian de kledingwinkel Rojami. Daarnaast is hij stylist en heeft hij zichzelf het kappersvak eigen gemaakt. Ook treedt hij af en toe op als volkszanger.

Realitysoap

Zijn gezicht dook een aantal maal op in de serie Gypsy Girls, ook op RTL 5, en vervolgens kreeg hij de aanbieding van RTL een eigen soap te gaan doen. Zo geschiedde. En het is een instant hit. Wekelijks stemmnen honderdduizenden mensen af op de avonturen van de Donders. Deze week behaalde de stylist weer een record, met maar liefst 686.000 kijkers.


Ons Royke

Donders is vooral populair bij bewoners van volksbuurten en woonwagenkampen. En ze zijn trots op ‘ons Royke’. Tegen Televizier zegt hij: “Ik wil laten zien dat mensen uit een volksbuurt of woonwagenkamp ook hun dromen waar kunnen maken, daar heb je niet per se veel geld voor nodig.”

 

 

Worstenbroodjes

Ook de lokale middenstand vaart wel bij het succes van Donders. Nadat Roy zijn waardering voor het Brabantse worstenbroodje in de soap uitsprak, zijn de worstenbroodjes bij bakker Smulders in Broekhoven niet meer aan te slepen. Waar hij er normaal 10 per dag verkocht, zijn het er nu 100. Smulders heeft het broodje inmiddels ‘Royke’ genoemd.

 

Wasverzachter

En inmiddels weet half Nederland ook dat je door het koken van wasverzachter je huis weer fris kunt laten ruiken. Robijn, het wasmiddel dat Roy gebruikte, heeft trouwens in een reactie gewaarschuwd dat dit schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

 

Huispak

In een van de afleveringen laat Roy zien hoe je het beste een huispak kunt dragen. “Een huispak is eigenlijk gewoon een opgepimpt joggingpak”, aldus Donders.

 

Te zien elke maandag op RTL 5 om 21.30. Zoals het er nu uitziet komt er een tweede seizoen.