TOP

Record pintransacties rond Kerst

De kerstdrukte heeft donderdag 23 december tot een recordaantal pinbetalingen geleid. Consumenten hebben de dag voor Kerst ruim 11,1 miljoen keer gepind. Dit zijn 100.000 pintransacties meer dan vorig jaar.

Ondanks het slechte weer is er dit jaar rond Kerst toch een nieuw pinrecord gevestigd. Op donderdag 23 december haalden consumenten ruim 11,1 miljoen keer de pinpas door het apparaat. Het vorige record dateert van de woensdag voor Kerst in 2009, toen de consumenten bijna 11,0 miljoen keer met de pinpas betaalden. Dit meldt Currence, de eigenaar van de betaalvormen pin en chipknip.

Meer pinrecords
“Ik verwacht dat de trend naar meer elektronisch betalen de komende jaren versterkt zal doorzetten. Dit geldt vooral voor kleine bedragen.”, laat Piet Mallekoote, directeur van Currence in een persbericht weten. “Hierdoor zal het aandeel van contact geld bij winkelaankopen de komende jaren voor het eerst onder de 50% dalen”, aldus Mallekoote.

Storing
Door een pinstoring konden consumenten in onder andere Amsterdam en Brabant vrijdag 24 december een tijdje niet betalen met de pinpas. De storing begon rond 14.00 en was rond 14.15 al weer verholpen.

Londen
Terwijl het in Nederland 23 december de drukste dag was, liepen in Londen de consumenten massaal op 26 december de deuren van hun favoriete winkel plat. Veel ondernemers in Londen startten de uitverkoop op Tweede Kerstdag. Bij luxe warenhuis Selfridges stonden op 26 december 8.000 mensen in de rij te wachten voor het warenhuis. Dit waren 6.000 bezoekers meer dan vorig jaar. Benieuwd naar de foto’s? Klik hier.