TOP

Rains opent conceptstore in Utrecht

Het Deense rainwearlabel Rains opent op 1 november een winkel in Utrecht. Het is de tweede winkel van het merk in Nederland, dat sinds een jaar al een conceptstore heeft in de Haarlemmerstraat in Amsterdam.

De nieuwe Rains store opent op 1 november de deuren in de Choorstraat in Utrecht, vlakbij de Dom en met aan de achterkant uitzicht op de Oudegracht. De nieuwe winkel is ontworpen door Rains volgens de minimalistische esthetiek van het merk, waarbij de oorspronkelijke architectonische details van het pand uit 1906 in ere worden gehouden.

Mix van stijlen

De gevel is van gepolijst roze graniet dat omhoog loopt naar bogen in Moorse stijl. Het interieur is een mix van natuurlijke en door de mens geproduceerde materialen, waaronder berkenhout en geribbelde acrylpanelen. In de Utrechtse winkel is de volledige collectie waterdichte jassen, tassen en accessoires van Rains te koop, evenals limited edition-collecties en speciale samenwerkingen.

NG-RAINS-Amsterdam-MG-7029 NG-RAINS-Amsterdam-MG-7051

De Rains store in Amsterdam

Meer winkels

“De winkels fungeren als ontmoetingsplaats waar de internationale en modebewuste consument onze hele collectie kan zien, voelen en passen”, vertelt Rains-ceo Jan Stig Andersen in een interview met Textilia. “We hebben momenteel tien winkels en in 2021 hopen we 70 winkels wereldwijd te hebben.” De winkels in Nederlands zijn een samenwerking met distributeur Fancy Farmers, die het merk in vijf jaar tijd wist uit te bouwen tot 170 verkooppunten via wholesale. “We denken dat er ruimte is voor vier of vijf winkels in Nederland. We zoeken naar locaties in steden, maar verder dan deze twee is er nog niks specifiek.”

RAINS-SS19-Holo30 RAINS-REFLECTIONS-07-033

Rains zomercollectie 2019

Het hele interview met Jan Stig Andersen van Rains lees je in Textilia 11 van 2018, die op vrijdag 26 oktober uitkomt.