TOP

Raf Simons werkt samen met Woolmark

De Belgische ontwerper Raf Simons gaat samenwerken met The Woolmark Company. De voormalig creatief directeur van Dior zal in zijn komende mannencollectie veel gebruik gaan maken van Merino-wol.

Foto: Willy Vanderperre

Zo gaat Raf Simons gaat in zijn mannenmodecollecties voor herfst/winter 2017-2018 gebruik maken van Merino-wol van fabrikanten als Manifattura Sesia en Olimpias Group. “Ik waardeer het dat The Woolmark Company merken aanmoedigt om op een innovatieve manier met Merino-wol te werken – een materiaal waar ik hou en vaak gebruik in mijn eigen collecties,” zegt Raf Simons. “Het voelt erg natuurlijk voor mij om samen te werken met The Woolmark Company en iets bijzonders te creëren met het meest verfijnde wol van de wereld.” 

“Dankzij onze samenwerking met Raf Simons, een van de meest creatieve visionairen uit de industrie, zijn we in staat te laten hoe veelzijdig Merino-wol is”, zegt Stuart McCullough, managing director van The Woolmark Company. “Raf Simons zal dankzij zijn iconische ontwerpen een geheel nieuwe vorm van creativiteit naar de wereld van wol brengen.”

Raf Simons is een Belgische modeontwerper die van 2012 tot en met 2015 als creatief directeur van Dior werkte. Daarna besloot Simons zich voornamelijk op zijn eigen mannenmodecollecties te richten en toonde op Pitti Uomo 90 zijn zomer 2017-collectie.