TOP

Pure London en New York Fashion Week breiden uit met mannenmode

Mannenmode zit internationaal in de lift. Modebeurs Pure London en New York Fashion Week gaan beiden meer aandacht aan mannenmode besteden.

Zowel op het gebied van beurzen als fashion shows wint mannenmode internationaal terrein. De van oudsher op vrouwenmode gerichte beurs Pure London breidt vanaf de zomer van 2015 uit met een aparte hal voor mannenmode, inclusief accessoires en schoenen. Volgens de beurs is de focus op mannenmode het resultaat van grondig onderzoek van de Top Right Group, waaruit bleek dat merken en bezoekers zeer positief tegenover een uitbreiding met mannenmode stonden. De beurs hoopt zich hiermee te onderscheiden van andere Europese beurzen, door premium merken voor zowel mannen als vrouwen onder één dak aan te bieden.

New York Fashion Week: Men’s

In New York is na twee jaar onderhandelen een akkoord bereikt over de organisatie van de New York Fashion Week: Men’s. Designers die al hebben toegezegd een show te organiseren zijn onder andere Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Michael Kors, Public School en Rag & Bone. Hoewel de behoefte aan een mannenmodeweek in New York al jaren groot was, bleef deze uit vanwege het ontbreken van een geldschieter. Bovendien was er veel discussie over het juiste tijdstip, met het oog op de Europese modeweken en internationale beurzen. Dankzij de toezegging van hoofdsponsor Amazon, die onder andere de modesites Amazon Mode, Oost Dane en My Habit bezit, plus sponsoring van filmbedrijf DreamWorks en luxe-merk Shinola, gaat het er nu dan eindelijk van komen. De eerste editie zal van 13 tot en met 16 juli plaatsvinden op het Skylight Clarkson Square in Soho.