TOP

Punto Italiano, Italiaanse overhemden met Nederlands tintje

Twee Nederlandse ondernemers verhuisden naar Rome om daar een overhemdenlabel op te zetten. Dat was de droom van Manon en Tom Foolen. Het resultaat is Punto Italiano, een 100 procent Italiaans overhemd, voor de Nederlandse man. Inmiddels heeft het merk al enkele bekende Nederlanders als klant.

Punto Italiano is een nieuwe lijn herenshirts van Italiaanse kwaliteit en voor een betaalbare prijs. In een atelier in Perugia worden ze gemaakt, in kleine oplages van ongeveer 10 a 20 stuks. De stoffen worden ook bij Italiaanse leveranciers ingekocht en zijn gemaakt van Egyptisch katoen. De overhemden zijn daarnaast voorzien van afwijkende knoopjes en manchetten, en contrasterende kragen.

Er zijn twee soorten: Business Shirts en Special Shirts. De Business Shirts hebben een éénknoops cutaway kraag en zijn verkrijgbaar met een enkele of dubbele manchet. De Special Shirts danken hun Italiaanse look aan de wat hogere kraag met een tweeknoops boord. De manchetten van deze shirts zijn verlengd en voorzien van twee knopen. De prijs is hetzelfde. Voor beide soorten betaal je €89.

Punto Italiano heeft al BN-ers als klant, zoals Mark van Eeuwen en Everon Jackson Hooi (GTST). In een persbericht zegt Mark van Eeuwen over Punto Italiano: “Punto Italiano maakt goed gesneden shirts met mooie details die zeer comfortabel en sterk zijn. Ik houd van het idee dat er maar een paar van elke lijn verkrijgbaar zijn. Duidelijk geen dertien-in-een-dozijn product, maar een shirt met echte Italiaanse allure”