TOP

Puma gaat duurzaam verpakken

Puma heeft een nieuw, duurzaam verpakkingssysteem ontwikkeld. Met de nieuwe verpakkingen wordt per jaar zestig procent papier en water bespaard.

Met het 360 Sustainability Program zet Puma zich al meer dan tien jaar in voor het verbeteren van het milieu en sociale omstandigheden. De introductie van een duurzaam verpakkings- en distributiesysteem betekent voor het sportmerk nu een nieuwe stap in dit lange termijnprogramma op het gebied van duurzaamheid. Het nieuwe verpakkingssysteem wordt in de tweede helft van 2011 ingevoerd.

 

Clever Little Bag

De nieuwe verpakkingen zijn ontworpen door industrieel ontwerper Yves Béhar. Hij bedacht voor Puma de Clever Little Bag alternatief voor de miljoenen schoenendozen die jaarlijks worden geproduceerd, vervoerd en vervolgens weggegooid. De herbruikbare schoenentas beschermt de schoenen van het moment dat ze de fabriek verlaten tot het moment dat de consument ze mee naar huis neemt. Een extra plastic tas is daarvoor niet meer nodig. De nieuwe verpakking bespaart per jaar 8.500 ton papier, 20 miljoen megajoules elektriciteit en 500.000 liter diesel bij het transport.

Ook de kleding van Puma wordt voortaan verpakt in duurzame materialen, die de traditionele polyethyleen zakken vervangen. Hierdoor zijn 29 miljoen plastic tassen minder nodig.

 

Milieudoelstellingen

De innovatie verpakkingen helpen Puma bij het realiseren van de milieudoelstellingen die het bedrijf zichzelf heeft gesteld. Het streeft ernaar de komende jaren de CO2 uitstoot en het gebruik van energie en water met 25 procent te verminderen. Daarnaast wil het bedrijf de hoeveelheid afval met 25 procent terugdringen.

Bij het realiseren van de milieudoelstellingen kijkt Puma overigens niet alleen naar de verpakkingen, maar naar alle processen binnen het bedrijf. Voorbeelden zijn een papierloos kantoor, een efficiënter transport en het gebruik van duurzame materialen als organisch katoen en gerecycled polyester. “Onze missie is lange tijd geweest om het meest gewilde sportlifestyle merk te zijn. Nu willen niet alleen het meest gewilde, maar ook het meest duurzame sportlifestyle merk ter wereld zijn”, zegt Jochen Zeitz, CEO van Puma.