TOP

Promiss opent in België, Otrium breidt uit met kinderkleding en Britse minister pleit voor Amazon taks

Vrouwenmodezaak Promiss opent haar eerste fysieke winkel buiten Nederland in België. Verder: outletstore Otrium verkoopt nu ook kinderkleding en de Britse minister Philip Hammond pleit voor een ‘Amazon taks’ voor webwinkels. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 15 augustus.

Beeld: Otrium

Online outletstore Otrium verkoopt nu ook kinderkleding

Otrium, online fashion outlet, verkoopt nu ook kinderkleding. Begin dit jaar startten ze ook al met de verkoop van mannenmode. Het doel van de webwinkel is om in 2020 de slimste en grootste online fashion outlet van Europa te zijn.

Otrium heeft een shop-in-shop model met een aanbod dat dagelijks wordt ververst. Het platform wil outlet toegankelijker maken voor opkomende en gevestigde merken. De lancering van de kinderkleding werd gedaan met merken als Puma, Denham en America Today.

In de afgelopen twee jaar lanceerde de online shop eerst voor vrouwen en vervolgens ook voor mannen. Inmiddels heeft Otrium meer dan vierhonderdduizend leden en 70 modemerken aan zich weten te binden.

Onlangs kreeg Otrium de titel Beste Starter op de Shopping Awards. Een titel die eerder werd gegeven aan G-Star, Omoda en Coolblue. Naast deze award ontving Otrium dit jaar een investering van 750.000 euro van Adriaan Mol (Mollie & MessageBird), Fred Gehring (ex-CEO Tommy Hilfiger) en Ludo Onnink (ex-CFO Tommy Hilfiger).

 

Britse minister wil e-commerce zwaarder belasten met de ‘Amazon taks’

Philip Hammond, de Britse minister van financiën, staat open voor de invoering van de “Amazon taks”. Volgens Hammond kan belasting op e-commerce ervoor zorgen dat traditionele retailers steviger in hun schoenen staan.

Onlangs werd House of Fraser van de ondergang gered door Sports Direct, dat leidde tot het openen van een gesprek over de Amazon taks. Veel grote Britse winkels hebben problemen, zo hebben ook Marks & Spencer, Topshop en Debenhams het zwaar.

Tegenover Sky News zegt Philip Hammond dat het duidelijk is dat de winkelstraat ondersteund moet worden: “We willen ervoor zorgen dat de winkelstraat veerkrachtig blijft en dat de belasting eerlijk is voor zowel traditionele bedrijven als online bedrijven.”

Om nieuwe belastingregels te introduceren, heeft het Verenigd Koninkrijk steun nodig van andere landen, zo vertelt Hammond. Veel grote online bedrijven zijn namelijk internationaal actief.

 

Promiss opent eerste Belgische winkel

Promiss gaat nu ook fysiek de grens over en opent de eerste Belgische winkel in Sint-Niklaas. Zo meldt Fashionunited op basis van vacatures op hun website en die van Promiss. De exacte openingsdatum is nog niet bekend, momenteel wordt de winkel nog omgebouwd naar het concept van Promiss. Het damesmodemerk is onderdeel van FNG, dat vanuit België opereert.

Het afgelopen jaar zette Promiss al de eerste stappen richting internationale expansie. Ze lanceerde het merk in Duitsland in samenwerking met Amazon. Wat de verdere plannen zijn van Promiss in België is nog niet bekend.

 

Dutch Sustainable Fashion Week organiseert winkelroutes

Stichting Dutch Sustainable Fashion Week (DSFW) organiseert voor de vijfde keer op rij de jubileumeditie van 5 tot en met 14 oktober 2018. Een belangrijke actie dit keer is het promoten van winkelroutes die duurzame mode aanbieden of een duurzaam concept hanteren. DSFW roept retailers op om deel te nemen aan de winkelroutes.

Deelnemende winkeliers ontvangen in-store communicatiepakketten. De routes worden door heel Nederland uitgezet. DSFW werd ook nauw samen met zo’n 25 gemeenten om ook op regionaal niveau aandacht te besteden aan het thema duurzaamheid. Geïnteresseerde winkeliers kunnen zich aanmelden voor deelname via het e-mailadres dsfw@poweringsustainablefashion.nl, inschrijving sluit half september.

De DSFW organiseert naast de winkelroutes ook activiteiten om duurzame mode in de spotlights te zetten. Zo is er een openingsshow in samenwerking met het Ministerie van Defensie. Designer Mo Benchellal ontwikkelt van oude defensie-uniformen een haute-couturecollectie die getoond zal worden op het Marineterrein in Amsterdam.