TOP

Programma Arnhem Mode Biënnale bekend

Op 1 juni is het weer zover, dan gaat de tweejaarlijkse Arnhemse Mode Biënnale weer van start. To 2 juli staat Arnhem in het teken van mode. Het programma belooft veel goeds met shows, leerzame workshops en fashionfeestjes. Wij lichten er een aantal voor je uit.

De tentoonstellingen, presentaties, workshops en lezingen van de Arnhem Mode Biënnale vinden plaats op en om de drie hoofdlocaties in Arnhem: het AkzoNobel-terrein waar de hoofdexpositie plaatsvindt, het Gele Rijdersplein in de Arnhemse binnenstad en het Museum voor Moderne Kunst Arnhem.  De hoofdexpositie, gevestigd in een immens industrieel fabrieksgebouw, onderzoekt wat het is dat van mode meer maakt dan alleen een kledingstuk. Daarvoor worden verschillende looks van ontwerpers geshowd als Prada, Maison Martin Margiela, Rodarte, A.F. Vandevorst en Damir Doma probeert Arnhem Mode Biënnale dit zichtbaar te maken.

Suze May Ho
Kunstenaarscollectief Suze May Sho heeft een installatie ontworpen die de inwoners van Arnhem de kans geeft hun persoonlijke band met mode te ontdekken. Bijgestaan door een team van stylisten, kappers en visagisten worden Arnhemmers geportretteerd tegen een achtergrond naar keuze, ontworpen door beeldend kunstenaars uit Nederland. Het resultaat zal verspreid door de stad te zien zijn op grote billboards en overbrugt hiermee de kloof tussen realiteit en de droomwereld die mode is. Een aantal dagen zal de studio open zijn voor iedereen en kun je je via de website opgeven voor deze unieke ervaring!

Shoproute
Ook wordt de stad opnieuw in kaart gebracht door middel van een winkel- en exporoute die de speciale band tussen de stad Arnhem en mode onderstreept.  Langs de route ligt een bijzonder concept: de Pop-Up Store van ArtEZ studenten.  In de kelder van hippe espressobar TAPE aan de Hommelstraat 66 bevindt zich een tijdelijk kledingwinkeltje waar nieuwe en tweedehands kledingstukken worden verkocht. Modestudenten van ArtEZ Fashion Design verkopen hier hun zelfgemaakte creaties en vintage kleding.

Moderne Kunst
Het MMKA, Museum voor Moderne Kunst Arnhem, vormt de locatie voor een tentoonstelling samengesteld door kunstenaars/onderzoekers Joke Robaard en Giene Steenman. Voor de biënnale ontwikkelen zij een doorlopend archief of ruimtelijke encyclopedie. In de expositie met de naam Get Real/ Real Self worden ‘echte’ kledingstukken afgewisseld met foto’s, objecten en teksten. Als bezoeker leer je over de ontstaansgeschiedenis van bekende kledingstukken zoals het T-shirt, de parka en de broek en de weg die zij aflegden van functionele kleding tot couture en terug.

Workshops & party’s
Tot slot zijn er verschillende workshops te volgen, waaronder  ‘Street Photography ‘ met de bekende modefotograaf Peter Stigter. Voor 95 euro krijg je 6 uur praktijkles op de straten van Arnhem. Voor feestbeesten zijn er ook de nodige modefeestjes ‘De Nacht van de Mode’ op zaterdag 11 en zondag 12 juni.

Wil je meer weten over het programma en op welke dagen de events plaatsvinden? Kijk dan op de site van de Arnhem Mode Biënnale.