TOP

Produceren in Marokko? Bezoek de exportbeurs in Düsseldorf

Op zoek naar een producent in Marokko? Bezoek dan de exportbeurs die van 24 tot en met 26 april in Fashion House in Düsseldorf plaatsvindt. 24 modeproducenten presenteren hier hun vaardigheden.

Grote modeketens uit Frankrijk, Italië en Spanje schakelen steeds vaker over van Chinese naar Marokkaanse modeproducenten. Redenen hiervoor zijn de belastingvrije leveringen, korte termijn leveringen, flexibiliteit en kleine afnames zijn redenen voor het Spaanse Inditex en het Franse Monoprix om voor dit productieland te kiezen.  Eigenaar van producent Elite Sportwear en lid van de beursorganisatie Amith, Abderrahmane Atfi, voegt toe: “Marokkaanse fabrikanten beschikken over een enorme variëteit en flexibiliteit. Ze kunnen fast fashion collecties en kleinere hoeveelheden produceren. Door de verbeterde logistiek vanuit Tanger kunnen producenten beter op de snel bewegende markt reageren.”

Deelnemers

* Eterknit/Greenspirit, is gespecialiseerd in eco-mode. De T-shirts, polo’s, shorts, homewear en jurken dragen het label ‘Global Organic Textile Standard’. Tot hun klantenkring rekent de producent onder andere de Franse textielgigant Monoprix.
* Ville Mode is een denimfabrikant en produceert voor onder andere Max Mara en Woolrich.
* Elite Sportswear produceert dagelijks 4.000 stuks jeans, broeken, rokken en jassen. Het bedrijf levert aan 3 Suisses en Desigual.
* Bernitex brengt jeans, broeken, korte broeken, jasjes en werkkleding en levert binnen 2 tot 3 weken.
* JGR, Two One Kleding en Amlouk Company zijn mannenmodespecialisten.
* Sinmatex, CIC en Movitex zijn gespecialiseerd in jersey collecties en hebben klanten als Agnès B, APC, Bershka, Burberry, Dior, Dolce & Gabbana.

Verdere informatie

Consultant bij Amith, Christiane Schultz, is aanwezig om bezoekers te informeren over de verdere productiemogelijkheden in Marokko. Voor meer informatie over de beurs, locatie, tijden en exposanten kijk op de site van de organisatie.