TOP

Privé-investeerders kopen J. Lindeberg

Een groep privé-investeerders heeft het Zweedse label J. Lindeberg overgenomen. De investeerders, bestaande uit de eigenaren het Deense Bestseller, kochten het label van investeringsmaatschappij Proventus.

“Na een succesvolle ommekeer in de koers van J. Lindeberg, is het bedrijf klaar om een nieuwe fase in te gaan”, aldus Daniel Sachs, CEO van Proventus, in een verklaring. ” hun relevante ervaring en middelen investeren om verdere expansie van het merk te genereren.” CEO Jonas Meerits en algemeen directeur Stefan Engström blijven aan in hun functies en als aandeelhouders.

De nieuwe eigenaren Allan Warburg, Dan Friis and Anders Holch Povlsen zijn ook eigenaar van het Deense kledingbedrijf Bestseller, bekend van onder andere Vero Moda en Jack Jones. De overname van het kledingmerk staat wel volledig los van Bestseller en zal dat ook blijven.

J. Lindeberg, dat in 1996 is opgericht, verkoopt mannenmode en golf- en ski-collecties voor mannen en vrouwen in meer dan dertig landen. Het merk heeft flagshipstores in Zweden, de Verenigde Staten en Japan en in Oostenrijk en Zwitserland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Stockholm.