TOP

Prinses Maxima verschijnt op Prinsjesdag 2008 in paars

Maxima is dan nog geen Koningin der Nederlanden, maar al wel onze Koningin van de Mode. Op Prinsjesdag 2008 droeg ze paars: het is in de modetrends voor winter 2008/2009 de belangrijkste kleur.

Op Prinsjesdag 2008 verscheen prinses Maxima in een lange paarse jurk van stretch mousseline. De hoed bestond uit verschillende kleuren sinamay met handgemaakte bloemen van zijde, zo meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD).

Ook veel andere Prinsjesdag-deelneemsters droegen paars. CDA-kamerlid Mirjam Sterk kwam met een hoed in de trendy modekleur. En minister Ella Vogelaar had gekozen voor paars met een herfstkleurig borduursel.

Ieder jaar maakt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) details bekend van de jurk en hoed die leden van het Koninklijk huis dragen. Koningin Beatrix las dit jaar de troonrede voor in een oesterkleurige robe-manteau in prinsessenlijn van zijde cloqué doorweven met gouddraad en daarbij een hoed in een dezelfde kleur. Prinses Margriet droeg een turkooizen japon met een jasje van dezelfde kleur met zilverkleurige pailletten. Prinses Laurentien droeg een jurk met bloemenpatroon in gebroken wit en een bijpassend rafelig hoofddekseltje.

De mannelijke leden volgden niet de winterstoffentrends 2008/2009 maar het protocol. Prins Willem Alexander droeg het Bijzonder Ceremonieel Tenue van de Koninklijke Luchtmacht  in de rang van Commodore-Vlieger. Prins Constantijn en Prof. mr. Pieter van Vollenhoven verschenen in een jacquet met grijs vest.